Πολιτική

Bloomberg: Η Ελλάδα παράγοντας «κλειδί» για τις ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο

Σε σημαντικό παράγοντα για τα αμερικανικά σχέδια για την αντιμετώπιση στα αμερικανικά σχέδια για την αντιμετώπιση της επιρροής της Κίνας και της Ρωσίας στην ανατολική Μεσόγειο αναδεικνύεται η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Το δημοσίευμα του Bloomberg κάνει λόγο για «θετικό κλίμα» στις σχέσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας, μάλιστα ότι αυτό είναι σε πλήρη αντίθεση με το «κλίμα» στις αντίστοιχες σχέσεις του Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα στα αμερικανικά σχέδια για την αντιμετώπιση της επιρροής της Κίνας και της Ρωσίας στην ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που χώρες συνωστίζονται για ενεργειακές πηγές και υποδομή», αναφέρει το Bloomberg, τονίζοντας ότι Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν ενισχύσει την στρατιωτική τους συνεργασία.

Το θετικό κλίμα γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ντόναλντ Τραμπ είναι σε πλήρη αντίθεση με αυτό με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε συχνά μια οξεία σχέση με τον Αμερικανό ομόλογό του, αναφέρει το δημοσίευμα, που επικαλείται και πρόσφατες δηλώσεις τόσο του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, όσο και το υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Kατά τη διάρκεια των ασκήσεων ελληνικών και αμερικανικών μαχητικών ελικοπτέρων στις 19 Φεβρουαρίου, καθώς οι δύο σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ ενισχύουν την στρατιωτική τους συνεργασία, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ δήλωσε ότι η σχέση τους είναι “ισχυρότερη από ποτέ” και ότι η αμυντική συνεργασία συνιστά ένα “σημαντικό συστατικό στοιχείο” της.

Η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών είναι “καθοριστικής σημασίας”, δήλωσε παράλληλα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κατά την υπογραφή της στην Αθήνα τον Οκτώβριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Ταυτοποιήθηκαν οι πρώτοι 4
Οι φωτογραφίες προέρχονται από άλμπουμ του Γερμανού υπολοχαγού Χέρμαν Χόιερ, ο οποίος υπηρετούσε στο 1012 Festungs-Bataillon στη Μαλακάσα. Δημοσιοποιήθηκαν μέσω eBay από Βέλγο πωλητή, χωρίς να είναι γνωστός ο φωτογράφος
Θρασύβουλος Καλαφατάκης
7
Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας από τον Δημήτρη Νατσιό – «Μετα χαράς θα την δεχόμουν στη Νίκη»
Ο πρόεδρος του κόμματος τη χαρακτηρίζει «αξιόλογη και σοβαρή κυρία», διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία «βολιδοσκόπηση» πριν ανακοινώσει δικό της κόμμα
Η Μαρία Καρυστιανού
6
ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη για «Βιολάντα»: «Ας πει πως έκανε λάθος» για την παραβίαση των εργατικών νόμων
«Γιατί έσπευσε να κρίνει πριν αποφανθεί η Επιθεώρηση Εργασίας;» διερωτάται ο Κώστας Τσουκαλάς και κάνει λόγο για «ανασκευή» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο 18 ημέρες μετά από συνέντευξή του
Κώστας Τσουκαλάς
Επιστολή Κουτσούμπα προς Κακλαμάνη, Λιβάνιο και Μενδώνη για τις φωτογραφίες των εκτελεσθέντων της Καισαριανής: Να επιστραφούν στον ελληνικό λαό
Το ΚΚΕ ζητεί νομικές ενέργειες και απόκτηση των ντοκουμέντων από τη Βουλή, με πρόταση να αποδοθούν στη συνέχεια σε φορείς μνήμης της Εθνικής Αντίστασης και να είναι προσβάσιμα στο κοινό
κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα