Πολιτική

“Οι Έλληνες ξέρουν καλύτερα τα κείμενα του Τσε παρά τα οικονομικά τους”

Φαρμακερά σχόλια από μέλη των τεχνικών κλιμακίων του... Brussels Group που βρίσκονται στην Αθήνα για συζητήσεις με στελέχη της κυβέρνησης αποκαλύπτει δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας de Volkskrant.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο σχόλιό της για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα, η ολλανδική εφημερίδα υποστηρίζει πως μέχρι στιγμής κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική είναι και μάλιστα επικαλείται και κάποια, άκρως δεικτικά, σχόλια συμμετεχόντων στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας εξ αυτών χαρακτηρίζει “ανίκανους” τους Έλληνες με τους οποίους συνομιλεί και ένας άλλος θεωρεί πως “γνωρίζουν καλύτερα τα κείμενα του Τσε Γκεβάρα από τα οικονομικά τους”.

“Όλα αυτά δεν καθιστούν πιο αξιόπιστες τις συνεχείς διαβεβαιώσεις Τσίπρα περί τήρησης των συμφωνηθέντων. Αυτή τη στιγμή η Αθήνα κόβει όλες τις γέφυρες με τους συμμάχους της στις Βρυξέλλες που τόσο έχει ανάγκη”, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Διαφορετική η προσέγγιση από την Tageszeitung TAZ. “Αγαπητή τρόικα, παρακαλώ εξαφανιστείτε», είναι ο τίτλος άρθρου που επισημαίνει ότι «όσο ο ελληνικός λαός έχει το συναίσθημα ότι η τρόικα διατάζει, θα τορπιλίζεται κάτω ό,τι προέρχεται από πάνω. (…)”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τυχόν αποχώρηση της τρόικας από την Ελλάδα δεν θα έφερνε κάποια αλλαγή στο οικονομικό στάτους κβο, ωστόσο θα ήταν σημαντική από ψυχολογική σκοπιά καθώς οι Έλληνες θα αποφάσιζαν και πάλι για τον εαυτό τους.

“(…) Ένας από τους λόγους που οι Έλληνες δεν πληρώνουν ευχάριστα φόρους είναι και το γεγονός ότι παραδόξως πιστεύουν ότι τα χρήματά τους θα καταλήξουν στο εξωτερικό. Δεν διακρίνουν όμως το πραγματικό πρόβλημα. Όσο δεν καταβάλλονται φόροι, δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για κάθε Έλληνα. Οι Έλληνες πρέπει να γίνουν οι ίδιοι τρόικα του εαυτού τους. Αυτό μπορεί όμως να γίνει μόνον εάν αποχωρήσει η τρόικα”, καταλήγει.

Πηγή: Deutsche Welle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το PosoKanei ήρθε για να μείνει και κάθε εβδομάδα θα γίνεται καλύτερο – Επιδότηση έως και 36.000 ευρώ για την «Ανακαίνιση Κατοικίας»
«Η ακρίβεια παραμένει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τα νοικοκυριά και δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις. Υπάρχει μόνο συνεχής προσπάθεια, σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα» γράφει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 38
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 8
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
29
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 64
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ