Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Δ. Βίτσας: Δύσκολο και αυτό το καλοκαίρι με τις ροές μεταναστών και προσφύγων

Δ. Βίτσας: Δύσκολο και αυτό το καλοκαίρι με τις ροές μεταναστών και προσφύγων
Φωτογραφία Eurokinissi

Για δύσκολο καλοκαίρι με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προειδοποίησε για μια ακόμα φορά ο υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, κατά την δεύτερη ανάγνωση στην Επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για απονομή ασύλου.

Ο κ. Βίτσας χαρακτηριστικά ανέφερε πως «έχω πλήρη επίγνωση ότι το υπουργείο στο οποίο προΐσταμαι, θα περάσει δύσκολες στιγμές, όπως άλλωστε και τα συναρμόδια υπουργεία, στο επόμενο διάστημα». Σημείωσε ότι τους τέσσερις αυτούς μήνες του 2018 παρουσιάζεται αύξηση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών, με μεγαλύτερη τον Απρίλιο, καθώς στα νησιά και στον Έβρο είχαμε 6.632 νέες αφίξεις με τις περισσότερες να καταγράφονται πλέον από τα χερσαία σύνορα, τον Έβρο, κάτι που δείχνει ότι έχει αλλάξει η διαδρομή…
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε και στις δύσκολες ημέρες που έχουν επιστρέψει και στο λιμάνι της Πάτρας και στον εκεί άτυπο καταυλισμό λέγονας πως “υπάρχει μια συζήτηση που έχει ανοίξει για γεωγραφικό αποκλεισμό, αν και δεν είναι θετικός στο να υπάρχει περιορισμός στα σημεία εισόδου του λιμανιού, για ανθρώπους που έχουν χαρτί αιτούντων άσυλο, καθώς δεν μπορείς να τους πεις να πάνε εδώ ή εκεί…”.

Ο Δημήτρης Βίτσας προανήγγειλε ότι αύριο κλιμάκια των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη θα επισκεφθούν την Πάτρα για να έχουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς.
Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί στην πρωτεύουσα της Αχαΐας είναι και ότι ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ριζούλης, μιλώντας στην Επιτροπή μίλησε για «επικίνδυνη κατάσταση στην Πάτρα» ενώ και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ζήτησε άμεσης διαχείριση του προβλήματος λέγοντας ότι στο συγκεκριμένο άτυπο καταυλισμό εκτός από σύγκρουση συμμοριών για τον έλεγχο της διέλευσης αντικανονικών μεταναστών και προσφύγων, γίνεται και διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, ενώ ο εισηγητής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ανέφερε πως το πλάνο της κυβέρνησης για την Αχαΐα, δεν μας καθησυχάζει και δεν ανταποκρίνεται σε ό,τι βιώνει η Πάτρα και οι γύρω περιοχές.

Το νομοσχέδιο που θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την επόμενη Τρίτη ψηφίστηκε στην Επιτροπή από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι. ΝΔ, ΔΗΜ ΣΥΜΠ και ΕΚ επιφυλάχτηκαν για την Ολομέλεια, ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις