Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δανάη Στράτου: Ο Γιάνης δεν μου είπε ποτέ «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες»

Δανάη Στράτου: Ο Γιάνης δεν μου είπε ποτέ «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες»

Η Δανάη Στράτου, σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη επιχείρησε να ρίξει φως σε πολλές απορίες που είχαμε όλοι για το καλοκαίρι του 2015.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η Δανάη Στράτου ρωτήθηκε αν όντως ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε την περίφημη φράση «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες» όπως είχε γράψει ο δημοσιογράφος Ίαν Πάρκερ σε άρθρο του στο περιοδικό New Yorker τον Ιούλιο του 2015.

Περιγράφοντας όλα όσα έγιναν η κα Στράτου είπε: «Ήρθε σπίτι μας ο δημοσιογράφος το 2015 πριν τα capital controls και έμεινε μια εβδομάδα στην Αθήνα. Ήρθαν στο σπίτι και εγώ είχα φτιάξει φαγητό γιατί είχαμε καλεσμένο και τον οικονομολόγο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ. Καθίσαμε να φάμε στο τραπέζι. Η συνέντευξη είχε γίνει και όσα συζητούσαμε ήταν off the record. Ο Γιάνης μέσα στην δυσκολία των πραγμάτων επιχείρησε να κάνει χιούμορ γιατί μερικές φορές είναι λυτρωτικό. Έκανε έναν παραλληλισμό με την ταινία «Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά» και ο δημοσιογράφος το διαστρέβλωσε εντελώς».

Είπε ακόμα ότι έμαθε η ίδια ότι έκλεισαν οι τράπεζες εκείνο το Σάββατο που ήταν στην Αίγινα με την κόρη του Γιάνη Βαρουφάκη. «Πήγαινα να κάνω κάποια ψώνια και το άκουσα στο ραδιόφωνο. Σταμάτησα στην άκρη να ακούσω, αλλά ήταν κάτι αναμενόμενο».

Είπε ακόμα ότι δεν είχε ευθύνη για όλα αυτά ο Γιάνης Βαρουφάκης αλλά έπρεπε αναγκαστικά να βάλει την υπογραφή του και ότι προσπάθησε να το αποφύγει.

Σε άλλο σημείο είπε ότι ήταν χαρούμενος με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και πίστευε ότι το όχι θα τιμηθεί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις