Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΔΑΠ σε Βαρουφάκη: «Απάντηση στον γνωστό κομπογιαΝίτη (με ένα ν)»

ΔΑΠ σε Βαρουφάκη: «Απάντηση στον γνωστό κομπογιαΝίτη (με ένα ν)»

Με τίτλο “Απάντηση στον γνωστό κομπογιαΝίτη (με ένα ν)” το γραφείο Τύπου της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ απαντά στα όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο εν λόγω κείμενο αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες ο γνωστός κομπογιαΝίτης (με ένα ν) επέλεξε να συκοφαντήσει από το βήμα της Βουλής τη μεγαλύτερη φοιτητική νεολαία της χώρας. Με χυδαίες εκφράσεις, με ψεύδη και το γνωστό του ύφος που κόντεψε να στείλει τη χώρα στα βράχια, ζητά την κατάργηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, προσβάλλοντας την πλειοψηφία των φοιτητών που επί τρεις και πλέον δεκαετίες στηρίζουν με την ψήφο τους την πρόοδο και την ακαδημαϊκή ελευθερία.

Κατανοούμε το μίσος του. Όσο αναβαθμίζεται το επίπεδο των σπουδών σύμφωνα με τις προτάσεις μας, τόσο μειώνονται οι πολίτες που κινδυνεύουν να εξαπατηθούν από τη δημιουργική του ασάφεια. Δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε με τον γνωστό κομπογιαΝίτη (με ένα ν) – εξάλλου, η κριτική που μπορεί να ασκηθεί προς το πρόσωπό του έχει εκφύγει εδώ και χρόνια από το πεδίο των πολιτικών και οικονομικών επιστημών. Ο μόνος λόγος που το κάνουμε είναι διότι το θράσος που τον χαρακτηρίζει ερμηνεύει την αδιαφορία μας ως αδυναμία.

Αρκούμαστε να επαναλάβουμε ότι όλοι εμείς στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θεωρούμε παράσημο τη στάση μας την περίοδο 2012-2015. Τότε που ο γνωστός κομπογιαΝίτης (με ένα ν) μαζί με τον τότε πολιτικό του προϊστάμενο Αλέξη Τσίπρα δικαιολογούσαν και ενθάρρυναν τη στοχοποίηση, τους προπηλακισμούς, τις απειλές, ακόμα και τις χειροδικίες σε βάρος απλών πολιτών που στέκονταν εμπόδιο στην απόπειρα να διαλύσουν τη χώρα».

Τι είπε ο Γιανης Βαρουφάκης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσε την κυβέρνηση, να καταργήσει την αριστεία της κομματικής αναρρίχησης, τη ΔΑΠ που συναλλάσσεται με επίορκους καθηγητές.

«Λέτε ότι ενδιαφέρεστε για τους φοιτητές που θέλουν να μάθουν. Λέτε πως πασχίζετε να τους προστατέψετε από την ανομία, την βία και την αυθαιρεσία που ζουν καθημερινά στις σχολές στο έλεος των κομματικών παρατάξεων», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Αν όντως ενδιαφερόσασταν για αυτό, το πρώτο που θα κάνατε θα ήταν να καταργήσετε την μεγάλη πληγή των ΑΕΙ, την αριστεία της κομματικής αναρρίχησης, την ΔΑΠ η οποία καθημερινά συναλλάσσεται με επίορκους καθηγητές, με τους οποίους μάλιστα δημιουργούν κυκλώματα διασπάθισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τα οποία αμείβουν τον κομματικό σας στρατό, προσφέρουν υπηρεσίες αντιγραφής σε φοιτητές, στήνουν τραπεζάκια έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας με γκέτο μπλάστερς που παίζουν σκυλάδικα στην διαπασών, όταν μάθημα στην διπλανή αίθουσα πασχίζει να κάνει καθηγήτρια ή καθηγητής που δεν τους έκανε τα χατίρια, δεν πέρασε τους δικούς τους, δεν έκανε τα στραβά μάτια κατά την διάρκεια επιτήρησης στις εξετάσεις. Θα μου πείτε: Μόνο η ΔΑΠ τα κάνει αυτά; Ως επί το πλείστον, ναι. Κι άλλες παρατάξεις βέβαια καταστρατηγούν την ακαδημαϊκή ελευθερία στις Σχολές. Θεωρώ τεράστια τιμή μου ότι από τότε που ήρθα στο ελληνικό πανεπιστήμιο μπήκα στο στόχαστρο πρώτα της ΠΑΣΠ, αμέσως μετά της ΔΑΠ και σε συνέχεια και άλλων παρατάξεων που δεν γούσταραν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσα εναντίον του πανεπιστημιακού παρακράτους τους».

 Ο κ. Βαρουφάκης προέβλεψε μάλιστα ότι στο εξής, «στην καλύτερη περίπτωση, η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα κάνει τα στραβά μάτια», όπως «τα έκανε και στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονος όπου αστυνομικοί και χρυσαυγίτες επιχειρούσαν μαζί, και πλέον η Πανεπιστημιακή Αστυνομία μαζί με ΔΑΠίτες θα εκκαθαρίζουν τις Σχολές από όσους αντιστέκονται στο υπάρχον πανεπιστημιακό παρακράτος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις