Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Debate – Εκλογές 2015: Εντατικά… φροντιστήρια για τους αρχηγούς

Debate – Εκλογές 2015: Εντατικά… φροντιστήρια για τους αρχηγούς

Για πρώτη φορά από το 2009, με μοναδικό κοινό παρανομαστή του τότε και του τώρα τον Αλέξη Τσίπρα, έρχεται ξανά στη ζωή μας ένα debate. Το πρώτο από τα δυο που θα γίνουν, αυτό ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ξεκινάει απόψε στις 21:00.

Η τηλεμαχία των αρχηγών των κομμάτων που ήταν στην προηγούμενη Βουλή, πλην της Χρυσής Αυγής, θα γίνει στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και θα ξεκινήσει στις 21:00.

Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Πάνος Καμμένος και Φώφη Γεννηματά θα τεθούν αντιμέτωποι όχι με τους δημοσιογράφους αλλά με τους ίδιους τους εαυτούς τους και τους… ψηφοφόρους τους! Αλλά και με τους ίδιους τους αντιπάλους τους, αφού για πρώτη φορά σε ντιμπέιτ οι αρχηγοί θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν ερώτηση ο ένας στον άλλο ή να σχολιάσουν απαντήσεις.

Οι αρχηγοί θα καθίσουν ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων τους άρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα είνα τρίτος

Συντονιστής του debate θα είναι ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ, Πάνος Χαρίτος, ενώ θα συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι Όλγα Τρέμη (MEGA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA) και Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).

Το debate θα γίνει στο studio 3 του 1ου ορόφου του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, εκεί από όπου μεταδίδεται η εκπομπή Αθλητική Κυριακή. Θα μεταδοθεί πανελλαδικά, εκτός από τα κανάλια που συμμετέχουν και την κρατική τηλεόραση, και από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.

Δεδομένου πως έχουμε να… ζήσουμε ντιμπέιτ από το 2009, ο μοναδικός πολιτικός αρχηγούς από τους επτά που θα συμμετάσχουν σήμερα που έχει εμπειρία είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Γι’ αυτό όλοι (και ο κ. Τσίπρας προφανώς) κάνουν… εντατικά φροντιστήρια για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Σύμφωνα με την Ημερησία, τον Αλέξη Τσίπρα προετοιμάζουν για το debate ο Νίκος Παππάς, ο Νίκος Φίλης και ο Άγγελος Τσέκερης.
Την προετοιμασία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχουν αναλάβει η Πηνελόπη Γαβρά, ο Γιώργος Φλέσσας, ο Νίκος Καραχάλιος και ο Γιάννης Χατζής.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φέρεται να δέχεται τις συμβουλές του Κώστα Ήσυχου και του δημοσιογράφου Πέτρου Παπακωνσταντίνου.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει… φροντιστές τους Δημήτρη Τσιόδρα, Λίνα Παπαδάκη, Αθηνά Δρέττα και Χάρη Θεοχάρη.
Η Φώφη Γεννηματά δέχεται τις συμβουλές των Μανώλη Όθωνα, Χρήστου Πρωτόπαπα, Νίκου Βοσδογάνη, αλλά και του Κώστα Λαλιώτη.

Οι θεματικοί κύκλοι συζήτησης θα είναι έξι, με τους πέντε πρώτους να περιλαμβάνουν ερωτήσεις ως 30” και απαντήσεις ως 90”. Ο δημοσιογράφος μπορεί να θέτει διευκρινιστική ερώτηση ως 15” και ο πολιτικός αρχηγός θα έχει ακόμη 30” για να απαντήσει.

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική – προσφυγικό
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – Άμυνα
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
Στον 6ο κύκλο, αρχίζοντας από το μικρότερο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1,5 λεπτό ανά γύρο. Σε αυτό θα μπορεί να τοποθετηθεί ελεύθερα και αν το θέλει να υποβάλλει ερώτηση σε άλλον πολιτικό αρχηγό, ή/και να απαντήσει σε ερώτηση που τέθηκε προς αυτόν. Η διαδικασία αυτή θα γίνει δύο φορές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε