Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δείτε Live: Την κατάθεση Στουρνάρα στην Εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Δείτε Live: Την κατάθεση Στουρνάρα στην Εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας καταθέτει στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Διερεύνηση της Νομιμότητας της Δανειοδότησης των Πολιτικών Κομμάτων, καθώς και των Ιδιοκτητριών Εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τις τράπεζες.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ

Εν τωμεταξύ αναβάλλεται για σοβαρό λόγο η αυριανή εξέταση του εκδότη του Πρώτου Θέματος Θέμου Αναστασιάδη που διερευνά τα δάνεια στα ΜΜΕ και στα κόμματα. Αυτό έγινε γνωστό κατά την έναρξη της συνεδρίασης από τον πρόεδρο της Εξεταστικής Σωκράτη Φάμελλο λέγοντας πως ο κ. Θέμος Αναστασιάδης επικαλούμενος ένα σοβαρό θέμα, το οποίο δεν θα ήθελα να αναφέρω δημόσια αλλά ιδιωτικά μπορώ να ενημερώσω το κάθε μέλος της Επιτροπής, ζήτησε να αναβληθεί η αυριανή του εξέταση καθώς βρίσκεται για σοβαρό λόγο στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει άρνησή του να καταθέσει, αναβολή ζητάει αλλά η απουσία του είναι επιβεβλημένη». Και πρότεινε η εξέταση του εκδότη να προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη. Κάτι που έγινε αποδεκτό από όλα τα μέλη της Επιτροπής.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελος, επίσης, πρότεινε την επόμενη εβδομάδα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και γίνουν οι εξετάσεις του ιδιοκτήτη του ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Κυριακού και του πρώην διευθύνοντα συμβούλου του ΑΛΤΕΡ κ. Γιάννίκου. Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος εξήγησε πάντως ότι ο κ. Γιάννικος, σε επικοινωνία που είχε με την γραμματεία της Επιτροπής ανάφερε πως όλο αυτό το διάστημα έχει υποχρεωτικές παρουσίες σε δίκες για εκκρεμείς υποθέσεις, που έχουν συσωρευτεί για εκδίκαση μετά την λήξη της αποχής των δικηγόρων. Και ο ίδιος είπε πως το πρόγραμμά του έχει κενό και μπορεί να παραστείς την Επιτροπή στις 27 Οκτωβρίου. Ημερομηνία που πολλοί βουλευτές – μέλη της Επιτροπής είπαν ότι δεν θα μπορούν να παραβρεθούν εξ αιτίας της εθνικής εορτής και των υποχρεώσεων που έχουν στις περιφέρειές τους. Ετσι ο πρόεδρος της Εξεταστικής πρότεινε να εξεταστεί εάν μπορεί αυτή η ακρόαση να διεξαχθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, επίσης και για την κατάθεση του κ. Κυριακού επεφυλάχθηκε να την προσδιορίσει καθώς έχει γίνει γνωστό στην Επιτροπή πως ο κ. Κυριακού απουσιάζει στο εξωτερικό και ίσως είναι και μέχρι το τέλος του μήνα. Σε κάθε περίπτωση γι αυτές τις δύο επόμενες κλητεύσεις, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής είπε πως μπορεί και μέχρι το τέλος της σημερινής συνεδρίασης θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου έγκαιρα να ενημερώσει τους βουλευτές για τον προγραμματισμό.

Στο προοίμιο της συνεδρίασης και πριν ξεκινήσει η εξέταση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης αποδοκίμασε τις χθεσινές αναφορές στην προημερησίας συζήτηση στην Βουλή για την διαφθορά που έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με διαπιστωτικές αναφορές από το έργο της Επιτροπής δείχνοντας πως έχει βγάλει και το πόρισμα. Θα πρέπει είπε να περιχαρακωθεί το έργο και το κύρος των εργασιών μας. Παρατήρηση την οποία επικούρησε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδου.

Η ακρόαση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα ξεκίνησε με τον κεντρικό τραπεζίτη να ορκίζεται με θρησκευτικό όρκο και να κάνει μια αρχική τοποθέτηση σχετικά με την πορεία της οικονομία και του τραπεζικού συστήματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε