Πέμπτη, 30 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι φυλακισμένη στα ψέμματα του κ. Τσίπρα

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι φυλακισμένη στα ψέμματα του κ. Τσίπρα

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία που φέρνει στη Βουλή εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών διαπιστώνει ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Η κυβέρνηση έφερε το δεύτερο μνημόνιο μέσα σε δύο χρόνια, με εξαιρετικά επαχθείς όρους, που δεσμεύει τη χώρα για μετά τη λήξη του προγράμματος, με δυσβάσταχτα μέτρα, χωρίς να εξασφαλίζει το χρέος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η συμφωνία εξασφαλίζει μόνο την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία για να οικοδομήσουν το δικό τους καθεστώς. Η στενή παρέα του Μαξίμου κυβερνά με αμοραλισμό, με κυνισμό και αδιαφάνεια. Θα ψηφίσουν και με τα δύο χέρια προκαλώντας την χλεύη».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΝΔ, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε σε τρία ψέμματα: Στο τέλος της λιτότητας και το σκίσιμο των μνημονίων, στο εμπόριο πατριωτισμού, στη μάχη με το παλιό και την διαπλοκή.

Και στα τρία έγιναν ακριβώς τα αντίθετα είπε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε: «Υποσχέθηκαν το τέλος της λιτότητας και το σχίσιμο των μνημονίων και σήμερα τα υπογράφουν δύο δύο. Εξελέγησαν υποσχόμενοι παροχές 12 δισ. και επέβαλαν μέτρα 12,5 δισ. Η συνολική απόκλιση ξεπερνά τα 24 δισ. Μαθαίνουμε ότι έρχονται μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια. Περηφανεύονται για το πλεόνασμα, αλλά βύθισαν την Ελλάδα στην ύφεση και έστιψαν την παραγωγική Ελλάδα για να το πετύχουν. Υποσχέθηκαν να τελειώνουν με το παλιό και τη διαπλοκή και αποδείχθηκαν πιο παλιοί και πιο διαπλεκόμενοι».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική εξαπάτηση για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, απόπειρα ελέγχου των μέσων ενημέρωσης με τον νόμο Παππά, απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. «Πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης συκοφαντούνται, ενώ χαρίζονται δεκάδες εκατομμύρια με χαριστικές τροπολογίες για να δημιουργηθούν νέα τζάκια. Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίς ημέρες είναι εικόνες παρακμής. Αλλά η Ελλάδα δεν θα γίνει Βενεζουέλα του Μαδούρο», σημείωσε.

Συνεχίζοντας την επίθεση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Το ψέμα παραμένει η αγαπημένη πολιτική μέθοδος αυτών που κυβερνούν. Μιλούν για το κλείσιμο της αξιολόγησης, δεν λένε όμως ότι την έκλεισαν με μεγάλη καθυστέρηση και μεγάλο κόστος για του πολίτες. Τα μέτρα 3,6 δισ. δεν μας τα ζητούσαν πριν από λίγους μήνες. Έλεγαν ότι δεν θα υποχωρήσουν από τις κόκκινες γραμμές και δεν θα φέρουν νέα μέτρα. Έλεγαν ότι δεν θα δεσμεύσουν τη χώρα μετά την λήξη της θητείας τους και κάνουν ακριβώς αυτό, φέρνουν μέτρα για μετά τη λήξη της θητείας τους, δεσμεύουν τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα και το κάνουν χωρίς καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό. Έχουν πάρει οκτόμισι φορές περισσότερα μέτρα από αυτά που ζητούσε το mail Χαρδούβελη. Ο κ. Τσίπρας αγαπάει τόσο πολύ τους φτωχούς, που κάνει τα πάντα για να γίνονται διαρκώς περισσότεροι».

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Επίσης, μίλησε για την επιβάρυνση των συνταξιούχων λέγοντας ότι 6,9 δισ. θα είναι οι περικοπές των συντάξεων με τα δύο μνηνόνια. «Ψέματα, κοροϊδία και απάτη είναι και τα αντίμετρα», επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν λέει ότι θα εφαρμοστούν μόνο αν ξεπεραστεί το 3,5% του πλεονάσματος, δεν λέει ότι για να εφαρμοστούν θα πρέπει να βγάζουμε 5,5 % πλεόνασμα. Αφού, όμως, είναι τόσο σίγουροι ότι τα πράγματα πάνε καλά γιατί δεν κάνουν αυτό που τους λέμε; Ας ελαφρύνουν τώρα τους πολίτες από τα αχρείαστα βάρη που τους έβαλαν. Ας επιστρέψουν το 0,5% του ΑΕΠ στους πολίτες, μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ κατά 20%, μειώνοντας τον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% και τον φόρο κατανάλωσης στο κρασί.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ψεύδος και αυταπάτη είναι και το νέο αφήγημα της κυβέρνησης, ότι η μετά τη συμφωνία θα οδηγήσει τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης και των επενδύσεων. «Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τη γνώση, ούτε τη θέληση να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Ας φέρουν στο μυαλό τον κ. Σκουρλέτη να εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ας φέρουν στο μυαλό τους τον κ. Σπίρτζη που υπογράφει κλαίγοντας την πώληση του ΟΣΕ και μετά αναζητά τρόπο να δημιουργήσει έναν νέο κρατικό ΟΣΕ, ας φέρουν στο μυαλό τους τον κ. Τσακαλώτο που έλεγε ότι θα παραιτηθεί. Πολιτικούς χαμαιλέοντες δεν έχει ανάγκη η χώρα. Η Ελλάδα πρέπει να περάσει σε μία νέα εποχή και αυτό ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να το πετύχει, είναι πλέον παρελθόν ό,τι μετάλλαξη και αν επιχειρήσει. Όσο πιο γρήγορα έλθει η πολιτική αλλαγή, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα και τους πολίτες», υπογράμμισε.

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα εντείνει την επικοινωνία με τους πολίτες και θα παρουσιάσει το εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Στη δική μας πρόταση δεν υπάρχουν ούτε απάτες, ούτε αυταπάτες. Οι Έλληνες θέλουν να ακούσουν την αλήθεια. Δεν θέλουν μία Ελλάδα που ζει με συσίτια και επιδόματα και δεν θέλουν το όνειρο των νέων να είναι μία σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο», σημείωσε.
Επανέλαβε, δε, την πρότασή του που περιλαμβάνει «λιγότερους φόρους, στοχευμένη μείωση των δαπανών στο Δημόσιο και προσέλκυση επενδύσεων για ανάπτυξη». «Αν έλθουν επενδύσεις θα γυρίσουν πίσω και τα παιδιά που έχουν φύγει», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ μετατρέπεται σε μία μεγάλη και πλατιά συμμαχία».

Για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη είναι προς όφελος της Ελλάδας: «Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, στην οικονομία αλλά και στην ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική και στη φύλαξη των συνόρων. Υπάρχουν όμως και τομείς, όπως η γραφειοκρατία, που χρειάζεται λιγότερη Ευρώπη». Κανοντας κριτική στην κυβέρνηση επισήμανε ότι εκείνοι που φώναζαν «go back μαντάμ Μέρκελ» τώρα συμβιβάζονται με μία Ελλάδα σε μία ιδιότυπη υγειονομική ζώνη. Μόνο μία φιλοευρωπαϊκή, πατριωτική δύναμη μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της ΕΕ, κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε