Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δείτε live: Την συνεδρίαση της Εξεταστικής για την Υγεία

Δείτε live: Την συνεδρίαση της Εξεταστικής για την Υγεία

Στους ρυθμούς της Novartis κινείται η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία στη Βουλή. Ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξετάζεται ως μάρτυρας ανακοίνωσε ότι παραιτείται του τραπεζικού απορρήτου.

Η σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, που ασχολείται γενικότερα για σκάνδαλα στην υγεία με προεξάρχον το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ, διεξάγεται από την αρχή σε υψηλούς τόνους.

«Επειδή η επιτροπή σας είχε ανοίξει αυτή την συζήτηση καταθέτω ολόκληρη την κίνηση των λογαριασμών μου από την 1η Ιουνίου του 2013 έως και σήμερα», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης στην έναρξη της κατάθεσής του. Πρόσθεσε ότι παραιτείται του τραπεζικού απορρήτου.

Αναφορικά με την υπόθεση των 23 προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε: «Όλη αυτή η υπόθεση είναι στημένη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη» καθώς «δεν υπάρχει καμία υπογραφή και δεν είναι τα δικά μου γράμματα στο συγκεκριμένο έγγραφο που ισχυρίζεται ο κ. Πολάκης». Και σε ό,τι αφορά σε ηχητικό ντοκουμέντο που αφορά στην υπόθεση, ο κ. Γεωργιάδης το χαρακτήρισε προϊόν πλαστογραφίας την οποία, όπως είπε, έχει κάνει ο κ. Πολάκης.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε την έκθεση της δικαστικής πραγματογνωμοσύνης που διέταξε η Εισαγγελία Διαφθοράς, σύμφωνα με την οποία το ηχητικό στο οποίο φέρεται να ακούγεται ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Παπαδημητρίου, είναι πλαστογραφημένο και προϊόν συρραφής σε 19 σημεία.

Ακούστε το απόσπασμα

Αυτήν την ώρα ο κ. Γεωργιάδης δέχεται ερωτήσεις.

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις