weather-icon °C AΘΗΝΑ

«Δεν ψηφίζει ο Ντάισελμπλουμ! Ο Τσίπρας θα μετανιώσει που δεν έκανε εκλογές»

«Δεν ψηφίζει ο Ντάισελμπλουμ! Ο Τσίπρας θα μετανιώσει που δεν έκανε εκλογές»
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρεται και στην πρόσφατη δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ σχετικά με τις εκλογές στην Ελλάδα. Μια δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

«Στην Ελλάδα δεν θα ψηφίσει ο κ. Ντάισελμπλουμ αλλά οι πολίτες του Κερατσινίου, των Αχαρνών, της Θεσσαλονίκης και κάθε γωνιάς της ελληνικής επικράτειας», λέει ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews.

«Κατέρρευσε ο μύθος»

«Ο μύθος της ενιαίας, ακλόνητης κυβερνητικής πλειοψηφίας κατέρρευσε και αναδείχτηκαν τα βαθιά ρήγματα της ετερόκλητης κυβερνητικής συμμαχίας», σημειώνει ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ.

Τονίζει δε πως ό,τι και να κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι μια κυβέρνηση που βουλιάζει και πιάνεται από τα μαλλιά της.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο πρόεδρος της Ν.∆. έχει συντριπτικό πλεονέκτηµα έναντι του κ. Τσίπρα στο ποιος θεωρείται καλύτερος για πρωθυπουργός. Αυτό το κρίσιμο δεδομένο, που υπάρχει για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, να προηγείται τόσο πολύ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του πρωθυπουργού, οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές και οι πολυποίκιλοι υπάλληλοί τους παριστάνουν ότι το ξεχνάνε», λέει ο Τάκης Θεοδωρικάκός.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μία παρουσιάζει μετρήσεις αγνώστων εταιρειών και την άλλη «προσπαθεί να μας γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω διχάζοντας τους Έλληνες». «∆εν θα τα καταφέρουν», αναφέρει

«Ακροδεξιά στελέχη έχει η κυβέρνηση»

Ο Τ. Θεοδωρικάκος απαντά και σε όσους λένε ότι η Ν.Δ. έχει ακροδεξιά στελέχη με αιχμή του δόρατος τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Η Ν.Δ. δεν έχει τέτοια στελέχη, όμως έχει η κυβέρνηση», λέει.

Ακόμη επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι πρόεδρος των μηχανισμών, αλλά εκπροσωπεί μια νέα αντίληψη συμμετοχής των πολιτών στην πολιτική. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί το νέο και όλο αυτό το διάστημα κάνει πράξη την ανανέωση της Νέας ∆ημοκρατίας σε πρόσωπα και ιδέες».

«Είναι αυτονόητο ότι τα παλαιά και ιστορικά στελέχη της παράταξης έχουν τον δικό τους, πολύ σημαντικό ρόλο γιατί η εμπειρία τους είναι πολύτιμη».

Επιτακτική… αλλαγή

Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλά για τις στρατηγικές αποφάσεις του προέδρου της ΝΔ, για τη «Συμφωνία αλήθειας» και για τα μηνύματά του όπως τη φράση «οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».

Θεωρεί επιτακτική της ανάγκη της πολιτικής αλλαγής για να μπορέσει να ξεκινήσει η ανάπτυξη στην Ελλάδα και εκφράζει τη βεβαιότητά του για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές, ανεξάρτητα από το τι λένε οι δημοσκοπήσεις.

«Τα πανηγύρια της κυβέρνησης για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τελειώνουν. Η εκλογή του κ. Μητσοτάκη θα αποτελέσει το καθοριστικό θετικό σήμα για επενδύσεις και δουλειές στη χώρα», τονίζει.

Επιπλέον λέει ότι η παρουσία της Μαρίας Σπυράκη στο επικοινωνιακό επιτελείο «θα προσδώσει νέα δύναμη και σαφήνεια στο επικοινωνιακό πεδίο». Τη χαρακτηρίζει άξια, δυναμική γυναίκα και μητέρα και σημαντικό στέλεχος της παράταξης με μεγάλη εργατικότητα και εμπειρία στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

#TAGS MM