Πολιτική

“Δεν θα κοπούν οι συντάξεις” λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που αποκλείει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

“Σχεδόν πολύ αισιόδοξος” ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις, δήλωσε, μιλώντας απόψε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε στην δημόσια τηλεόραση ότι “φτάνουμε πολύ κοντά στο τέλος της οριστικής απόφασης, ημέρα με την ημέρα πείθουμε όλο και περισσότερους για να μην περικοπούν οι συντάξεις”.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το μέτρο επεβλήθη από το ΔΝΤ και η κυβέρνηση το ψήφισε, καθώς υπήρχαν τότε γερμανικές εκλογές και πολλές χώρες ήθελαν το Ταμείο εντός του ελληνικού προγράμματος.

“Το σημαντικό” πρόσθεσε, “είναι ότι η κυβέρνηση δούλεψε σκληρά για να πείσει τους θεσμούς και τα κράτη – μέλη ότι δεν χρειάζεται να κοπούν οι συντάξεις, και πως υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος, και για να μην κοπούν οι συντάξεις, και να εφαρμοστεί ένα κομμάτι των αντίμετρων”.

Δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ εξήγγειλε το πρώτο “πακέτο” των αντίμετρων, τα οποία στο σύνολό τους θα υλοποιηθούν σταδιακά έως και το 2022.

Τσακαλώτος: Η κρίση Ιταλίας – Τουρκίας καθυστερούν νέα έξοδο στις αγορές

Στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και ερωτηθείς για τις αγορές ομολόγων και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ο υπουργός δήλωσε πως οι αγορές είναι δύσκολες τους τρεις τελευταίους μήνες, λόγω της Ιταλίας, της Τουρκίας και των αναδυόμενων αγορών.

Ωστόσο πρόσθεσε, πως υπάρχει σχεδιασμός για έξοδο, ο οποίος διευκολύνεται από το “μαξιλάρι ασφαλείας” που απέκτησε η χώρα. Επεσήμανε δε, πως στον σχεδιασμό αυτόν είναι να πληρωθούν πιο νωρίς τα πολύ πιο ακριβά δάνεια από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Για Σκοπιανό

Ο κ. Τσακαλώτος τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών για το “Μακεδονικό”, που όπως είπε δημιουργεί ειρήνη και ασφάλεια και θα ενισχύσει οικονομικά τη Βόρεια Ελλάδα. “Όταν η Θεσσαλονίκη κοιτάει προς τον νότο θα χάνει, όσο κοιτάει προς τα Βαλκάνια θα κερδίζει”, είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς δε για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αφορμή το “Μακεδονικό”, είπε ότι “δεν είμαι της άποψης πως είμαστε με τους ΑΝΕΛ όταν τα πράγματα είναι καλά και βγαίνεις από το μνημόνιο, και τώρα αναζητείς άλλους συμμάχους. Δεν αλλάζεις συμμάχους όταν σε βολεύει”.

Όχι στη Φώφη

Ο υπουργός απέρριψε την πρότασης της Φώφης Γεννηματά περί συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τους σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους.

Ερωτηθείς, τέλος, εάν σε περίπτωση που δεν μειωθούν οι συντάξεις η κυβέρνηση θα μπει σε πειρασμό για πρόωρες εκλογές, απάντησε πως “έχουμε δείξει ότι έχουμε μεγάλη υπομονή. Ο χρόνος είναι μαζί μας. Άλλοι καίγονται”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πιερρακάκης: Τα μέτρα ακούνε την κοινωνία και δίνουν ανάσα – Απολύτως σωστή η απόφαση για εκλογές την επόμενη άνοιξη
«Στόχος να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα - Δεν υπάρχει plan b, ο δημοσιονομικός χώρος είναι αυτός - Να έχουμε μία χώρα που δίνει το χέρι της, όχι που κουνάει το δάχτυλο»
Ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερακάκης στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες
Στην Αίγυπτο ο Μητσοτάκης: Τετ α τετ με Αλ Σίσι και τριμερής με Χριστοδουλίδη – Στην ατζέντα θαλάσσιες ζώνες, Λιβύη, ενέργεια και Μονή Σινά
Η στρατηγική σχέση Αθήνας, Λευκωσίας και Καΐρου και το μήνυμα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στον απόηχο των κινήσεων της Τουρκίας στην περιοχή
Χριστοδουλίδης, Αλ Σίσι, Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: «Αντί να μου ζητήσουν συγγνώμη, ζητούν και τα ρέστα»
Σφοδρή απάντηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών - «Η αγωνία των Συριζαίων να περάσουν το 3% τους έχει οδηγήσει στον πλήρη παραλογισμό»
Άδωνις Γεωργιάδης 9
ΕΛΑΣ κατά Μητσοτάκη για τα μέτρα της ΔΕΘ: «Υποσχετικές αλαζονείας και παραπλάνησης»
Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αποδομεί τις εξαγγελίες για μισθούς, συντάξεις και Δημόσιο και αντιπαραβάλλει το δικό του πρόγραμμα - «Στασιμότητα και διαφθορά ή εντιμότητα και πρόοδος»
Μητσοτάκης, ΔΕΘ