Πέμπτη, 29 Φεβ.
16oC Αθήνα

Δεν υπάρχει θέμα Αθανασίου, αλλά… κάτι τρέχει (πάλι) με την ΕΡΤ

Αθανασίου

Αν και οι σχέσεις της ΝΔ με τη διοίκηση της ΕΡΤ είχαν εξομαλυνθεί υποτυπωδώς, μετά την άρση του εμπάργκο που είχε επιβάλλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, οι δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου για την υπόθεση Novartis και όσα ακολούθησαν ανοίγουν νέο κύκλο αντιπαράθεσης, με τη ΝΔ και τον πρώην υπουργό να εγκαλούν την ΕΡΤ για fake news και προσπάθεια διαστρέβλωσης.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ επιμένει πως η φράση «η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού» απομονώθηκε κι επί της ουσίας δεν ειπώθηκε ποτέ από τον ίδιο, αλλά ήταν η απάντηση σε ερώτηση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ εάν η διερεύνηση του εάν ένας υπουργός πήρε ή όχι μίζα εμπίπτει στο πεδίο του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος σχετίζεται με τα καθήκοντά του. Με απλά λόγια, ο κ. Αθανασίου απάντησε εάν η δωροδοκία ενός υπουργού εμπίπτει σε αδικήματα που συνδέονται με την τέλεση των καθηκόντων του από νομικής πλευράς κι όχι βέβαια ότι καθήκον του είναι να παίρνει μίζες, όπως είπε σε σημερινή του συνέντευξη ο ίδιος (Antenna).
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Αθανασίου κατηγόρησε την ΕΡΤ ότι «νοσεί βαθιά» κι ότι απομονώθηκε μια φράση του προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Αντίληψη που φαίνεται πως υπάρχει και γενικότερα στη ΝΔ, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν επικρατούσε το πολεμικό κλίμα των προηγούμενων μηνών ανάμεσα στο επιτελείο της Πειραιώς και την Αγία Παρασκευή.
Ένας, μάλιστα, από τους λόγους είναι πως στο Ραδιομέγαρο κυκλοφορούν φήμες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κλείσει την ΕΡΤ μόλις έρθει στην εξουσία, ενδεχόμενο το οποίο, ωστόσο, δεν έχει βάση, παρά τη δεδομένη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον πρόεδρο της ΝΔ και τους συνεργάτες του για τις στενές σχέσεις της ΕΡΤ με την κυβέρνηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις