Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Δένδιας – Τσαβούσογλου: Η εντολή Μητσοτάκη στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών (video)

Δένδιας – Τσαβούσογλου: Η εντολή Μητσοτάκη στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών (video)

Σε συνεχή επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ο Νίκος Δένδιας από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Άγκυρα για τις κρίσιμες συναντήσεις με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός είχε χθες εκτενή συνομιλία με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, αλλά και σήμερα, μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο και πριν αρχίσει το ραντεβού με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Νίκος Δένδιας είχε ρητή εντολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως, όπως και έγινε. 

Click4more: Αποστομωτικός Δένδιας μέσα στην Άγκυρα: Απάντησε σε όλες τις προσβολές Τσαβούσογλου – «Έχουμε στρατό στα νησιά γιατί απειλούμαστε»!

Η στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ήταν υποδειγματική, με τον Δένδια να διατηρεί την ψυχραιμία του απέναντι στον -εμφανώς εκνευρισμένο- Τούρκο ομόλογο του. 

Διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας την κόντρα on camera, τονίζουν πως “όταν συνομιλούμε διεθνώς και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους Τούρκους, προβάλλουμε τις θέσεις μας και τα δίκαιά μας. Οι οποίες είναι γνωστές. Και βασίζονται στη διεθνή νομιμότητα. Αυτές είναι οι θέσεις μας. Και αυτές είναι οι δικές τους θέσεις. Με την Τουρκία έχουμε διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την επίλυση των διαφόρων ζητημάτων. Η δική μας βασίζεται στις Ευρωπαϊκές αξίες. Και στο διεθνές δίκαιο. Η ελληνική πλευρά έδωσε έμφαση στην θετική ατζέντα, γι΄αυτό και πρότεινε συνεργασία στον οικονομικό τομέα. Εμείς προσερχόμαστε πάντα με ειλικρίνεια και καλή διάθεση. Αλλά θα υπερασπιστούμε τις θέσεις μας. Ο ΥΠΕΞ είναι σε πλήρη συνεννόηση με τον ΠΘ. Είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Και ο ΥΠΕΞ είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως”.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις