Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

ΔΕΘ 2022 – ΚΚΕ κατά Μητσοτάκη για «κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και εκβιαστικά διλήμματα»

ΔΕΘ 2022 – ΚΚΕ κατά Μητσοτάκη για «κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και εκβιαστικά διλήμματα»

Έντονη κριτική και από το ΚΚΕ στη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2022. Ο Περισσός κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι αναφέρθηκε σε «ανυπόστατα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ και το ΜΕΡΑ25».

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ 2022, σε πιθανές εκλογικές ή μετεκλογικές συμμαχίες με τη συμμετοχή του ΚΚΕ, ο Περισσός έκανε λόγο για «κάλπικες διαχωριστικές γραμμές κι εκβιαστικά διλήμματα».

Το σχόλιο του γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ:    

Ο κύριος Μητσοτάκης, στην προσπάθεια του να θέσει στο λαό κάλπικες διαχωριστικές γραμμές κι εκβιαστικά διλήμματα, φτάνει στο σημείο να εμπλέκει το ΚΚΕ σε ανυπόστατα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ και το ΜΕΡΑ25. Βεβαίως γνωρίζει πολύ καλά ότι οι στρατηγικές επιλογές αυτών των κομμάτων, οι δεσμεύσεις τους απέναντι στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το κεφαλαίο δημιουργούν αντικειμενικά τη δυνατότητα για άλλου είδους πολιτική εξέλιξη: Η ίδια η ΝΔ, με ή χωρίς τον κύριο Μητσοτάκη, να συνεργαστεί με κάποιο από αυτά τα κόμματα αν αυτό απαιτηθεί από τις ανάγκες σταθερότητας του σάπιου συστήματος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις