Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΔΕΘ 2022 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ερώτηση του newsit.gr στον Πρωθυπουργό

ΔΕΘ 2022 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ερώτηση του newsit.gr στον Πρωθυπουργό

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση ερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ 2022), από τη διευθύντρια του newsit.gr, Κατερίνα Σερέτη.    

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν είναι “καθόλου” κοντά με τον Κυριάκο Βελόπουλο, ωστόσο… δεν το απέκλεισε. 

Μιλήσατε για τερατογένεση αναφερόμενος σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ – ΜέΡΑ25. Αφού, λοιπόν, θα πάμε με τον ίδιο εκλογικό νόμο -όπως είπατε- υπάρχει κόμμα που αποκλείετε από τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες η θα συζητήσετε με όλους; Πόσο κοντά είστε με τον κ. Βελόπουλο;

“Καθολου. Η πρόθεση της ΝΔ -όπως την έχω παρουσιάσει- είναι στη δεύτερη κάλπη να διεκδικήσει τη δυνατότητα για να σχηματισει κυβέρνηση- οχι απαραίτητα μονοκομματική, αλλα διευρυμένη ως προς το στελεχιακό δυναμικό και πρόθεσή μου είναι να κάνω το ίδιο μετά τις δεύτερες εκλογές. Δεν είμαι ετοιμος να απαντήσω για το ποιες θα είναι οι επιλογές μου για ένα τέτοιο σενάριο. Επιμένω για το ποιο θα είναι το ζητούμενο και αν ο λαός είναι ικανοποιημένος από την τετραετία να μας δώσει μια δεύτερη εντολή προόδου για να μην φλερτάρουμε με τη συμφορά. Η τελική επιλογή είναι του πρωθυπουργού. Έχουμε μια προταση διακυβέρνησης: ποια είναι η εναλλακτική πρόταση; Δεν την ακούω από κανέναν. Κανείς δεν έχει εκφραστεί ξεκάθαρα…”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις