Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

ΔΕΘ – Μητσοτάκης: Συγγνώμη στους οπαδούς του ΠΑΟΚ! [vid]

ΔΕΘ

Απολογήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους οπαδούς του ΠΑΟΚ για την… ευχή του περί καλής ευρωπαϊκής πορείας του Δικεφάλου του Βορρά! Οι… εξηγήσεις στην ΔΕΘ.

Ερώτηση για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ. Χθες, ο αρχηγός της ΝΔ ευχήθηκε καλή… ευρωπαϊκή πορεία στον Δικέφαλο του Βορρά, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει ήδη αποκλειστεί. Κάποιοι μίλησαν για ειρωνεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και το ζήτημα τέθηκε στην συνέντευξη Τύπου στα πλαίδια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στην συνέχεια, μάλιστα, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ρωτήθηκε και για τον Ιβάν Σαββίδη

Δείτε στην συνέχεια του κειμένου το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Μητσοτάκης: “Συγγνώμη στους οπαδούς του ΠΑΟΚ”

Η ερώτηση τέθηκε από δημοσιογράφο του FM 100 Θεσσαλονίκης. Και ήταν η εξής: “Θα σας κάνω ένα ερώτημα που μου θέτουν πάρα πολλοί, φίλοι του ΠΑΟΚ. Οι οποίοι είναι και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. Λένε ότι λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ, κάνατε μια δήλωση και χαρακτηρίσατε πέτσινο το γκολ του ΠΑΟΚ. Λένε επίσης ότι χθες στην Έκθεση ευχηθήκατε καλή ευρωπαϊκή πορεία στον ΠΑΟΚ. Ενώ είναι γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη. Κι αυτό εκλήφθηκε σαν ειρωνεία. Κάποιοι άλλοι λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει αυτές τις δηλώσεις επειδή ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης, δήλωσε ότι δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης. Μήπως τελικά ενώ τόσα χρόνια μιλούσαμε για ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής… Τώρα μιλάμε για πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου;”.

Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την απάντησή του με χαμόγελο: “Δεν περίμενα ότι θα δεχθώ ποδοσφαιρική ερώτηση. Αλλά είναι αύλογο το ζήτημα που θέτετε“.

Για να συνεχίσει και να αναφερθεί στο κομμάτι της… ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟΚ: “Κατ’ αρχάς, σε σχέση με την χθεσινήυ μου αναφορά, πράγματι έκανα λάθος. Έκανα λάθος γιατί η εντύπωσή μου ήταν ότι ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να παίζει στην Ευρώπη. Διότι είχα μείνει στο πρώτο παιχνίδι που είχε κερδίσει. Οπότε ζητώ συγγνώμη από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Δεν είχα καμία πρόθεση να αναφερθώ ειρωνικά σε μια ομάδα που είναι πολύ σημαντική και ιστορική. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ούτε με τον ΠΑΟΚ ούτε με καμία ομάδα. Είμαι φίλαθλος και θα είναι καλό να έχουμε ένα ανταγωνιστικό και καθαρό πρωτάθλημα. Όσο πιο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα, τόσο μεγαλύτερο το ενδιαφέρον των φιλάθλων”.

Η απάντηση για τον Ιβάν Σαββίδη στην ΔΕΘ

ΠΑΟΚ

Στην συνέχεια ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο δεύτερο κομμάτι της ερώτησης, το… καθαρά πολιτικό. Συγκεκριμένα απάντησε: “Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν επιχειρηματία. Όσο ο επιχειρηματίας περιορίζεται στην επιχειρηματική του δράση. Εκεί που αρχίζουν τα προβλήματα, είναι όταν επιχειρηματίες θεωρούν ότι πρέπει να αγοράζουν ΜΜΕ προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να υπερασπιστούν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Εκεί αρχίζω κι έχω πρόβλημα.

Και στην Ελλάδα που εγώ οραματίζομαι, κανείς επιχειρηματίας ο οποίος θέλει να ασκήσει επιχειρηματική δράση στην πατρίδα μας, δεν πρέπει να αισθάνεται ότι πρέπει να απολαμβάνει κάποιας προστασίας. Είτε αυτή είναι πολιτική προστασία, είτε μιντιακή προστασία. Δεν θέλουμε τέτοια επιχειτηματική δράση. Ούτε θα χρειαστεί την επόμενη μέρα κανείς να σκήσει οποιαδήποτε πίεση για να διεκδικήσει το νόμιμο. Το δίκαιο. Αν είναι νόμιμος κάποιος, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Αν είναι παράνομος, απλά δε θα κάνει δουλειά στη χώρα μας. Δεν ήμουν εγώ αυτός ο οποίος πολιτικοποίησε αυτή τη συζήτηση. Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος. Και σας προσδιόρισα με απόλυτη σαφήνεια το πλαίσιο στο οποίο πρόκειται να κινηθώ”.

Και… ξανά στον ΠΑΟΚ!

Τέλος, στην συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ξανά στο…αγωνιστικό σκέλος της ερώτησης, λέγοντας: “Και επαναλαμβάνω: Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε με τον ΠΑΟΚ, ούτε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Πάνω από όλα είμαι φίλαθλος. Μ’ αρέσει το ποδόσφαιρο, το απολαμβάνω, όπως απολαμβάνω και το μπάσκετ και πολλά άλλα σπορ. Και η ευχή μου για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι να έχουμε ένα καθαρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, έτσι ώστε να υπάρχει ο μεγαλύτερος δυνατός ανταγωνισμός. Να βγαίνουν καινούριοι νέοι Έλληνες παίκτες και να τους δίνουν οι ελληνικές ομάδες ευκαιρίες να διακρίνονται. Και το ελληνικό πρωτάθλημα να μπορέσει και πάλι να προσελκύσει οικογένειες που να μη φοβούνται να πηγαίνουν στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Δεν είμαστε σε αυτό το σημείο σήμερα. Και μακάρι όλοι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου να συνεργαστούν σε αυτή την κατεύθυνση”.

Δείτε το βίντεο

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις