Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Δεύτερη μέρα “ξεκατινιάσματος” στη Βουλή για τον ΔΟΛ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεύτερος κοινοβουλευτικός γύρος στην Ολομέλεια μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και όσα ειπώθηκαν την Τετάρτη στην Βουλή από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας μίλησε για μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν τη μετατροπή του ΔΟΛ σε «κυβερνητικό φερέφωνο» και πρόσθεσε «διαβάσατε σήμερα τα ΝΕΑ; Οι ίδιοι (οι συντάκτες της εφημερίδας) λένε ότι διεκπεραιώνετε σχέδιο άλωσης του Τύπου…» και ξεκαθάρισε πως η ΝΔ προφανώς και τάσσεται θετικά στην διάσωση των θέσεων εργασίας.

Την σκυτάλη παρέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος που χαρακτήρισε “ειδικό τοποτηρητή κόκκινων δανείων” τον κ. Βασίλης Μουλόπουλο που επέστρεψε στο συγκρότημα.
Παράλληλα επέκρινε ως «άνανδρη» την επίθεση που έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση της προημερήσιας συζήτηση στην Βουλή κατά του εκδότη του «Πρώτου Θέματος» Θέμου Αναστασιάδη και της οικογένειας του λέγοντας “υποχρέωση της εφημερίδας είναι να προβάλει και να αναδεικνύει θέματα και υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να απαντά… Δημοκρατία δεν είναι να απαντάει ο Πρωθυπουργός με το που μένουν τα παιδιά σου. Αυτό είναι άνανδρη επίθεση”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς σχολίασε δεικτικά λέγοντας πως “ο ΔΟΛ έψαχνε στρατηγικό επενδυτή, στρατηγικό αχυράνθρωπο του φύτεψε η κυβέρνηση με την τοποθέτηση του Βασίλη Μουλόπουλου στην διοίκησή του…» Πρόσθεσε πως “είναι βαθιά νυχτωμένοι οι υπουργοί της κυβέρνησης και το Μαξίμου, εάν νομίζουν ότι στην εποχή του διαδικτύου η ενημέρωση και η πληροφόρηση των πολιτών θα χειραγωγηθούν με αυτόν τον τρόπο και θα έχουμε σερβίρισμα κουτόχορτου. Ωστόσο, δείχνει την κατρακύλα που έχει πάρει το Μέγαρο Μαξίμου”.

Ο εισηγητής της Ε.Κ. Μάριος Γεωργιάδης, από την πλευρά του επισήμανε πως ο Βασίλης Μουλόπουλος δεν είναι επιχειρηματίας, σημειώνοντας πως με την επιλογή αυτή είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει να «διευρύνει την παραγωγή σανού…»

Η βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή, μιλώντας επί του νομοσχεδίου παρενθετικά αναφέρθηκε στις εξελίξεις του ΔΟΛ λέγοντας πως “η διαπλοκή εκδοχής ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά προκαλεί δέος…” ενώ και ο βουλευτής της ΕΚ Αναστάσιος Μεγαλομύστακας είπε πως “κανένας δεν μπορεί να είναι αντίθετος με την διάσωση θέσεων εργασίας” και κοιτάζοντας προς τα υπουργικά έδρανα συμπλήρωσε “αλλά ξέρετε ότι αυτός ο τρόπος με τον οποίο έγινε δεν είναι σωστός…”

Στον αντίποδα, η παριστάμενη υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου κάλεσε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης “να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού και να υπάρξει ένας διάλογος μεταξύ των κομμάτων για να δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα στο χώρο του Τύπου. Δεν είναι μόνο ο ΔΟΛ που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Να γίνει δεκτή η πρόταση του Πρωθυπουργού και από κοινού να τα αντιμετωπίσουμε…»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, απέκρουσε τις επιθέσεις της Αντιπολίτευσης αντεπιτέθηκε με όρους βγαλμένους μέσα από την γαλλική επανάσταση όπως το “Sans culottes” για να καταδείξει ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν λαϊκή προέλευση και γι αυτό κάποιοι τους αποκαλούν «αβράκωτους».

Αναφερόμενος στον Βασίλη Μουλόπουλο είπε πως “κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ένας άνθρωπος της Αριστεράς που έχει περγαμηνές στη δημοσιογραφία και πέρασε από πολιτικές θέσεις αναλαμβάνει μια θέση ευθύνης στο ΔΟΛ που εργαζόταν. Γι αυτό τον άνθρωπο εάν δεν λεγόταν Μουλόπουλος αλλά Καψής ή Μιχελάκης δεν θα υπήρχε πρόβλημα για τα άλλα κόμματα. Γιατί έχουν ιδιοκτησιακή αντίληψη για τα πάντα, για το Κράτος, τα ΜΜΕ και κανείς άλλος πιστεύουν ότι δεν μπορεί να παρεισφρύει και να μολύνει την αρμονία που έχει γίνει καθεστώς από τη μεταπολίτευση και μετά…».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς κάλεσε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να ανταποκριθούν στην πρόταση του Πρωθυπουργού για να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο για τις επιχειρήσεις του Τύπου λέγοντας πως “δεν είναι μόνο ο ΔΟΛ, υπάρχουν και άλλες βόμβες πολύ κοντά, γι αυτό και πρέπει να πάρουμε όλοι μαζί πρωτοβουλίες χωρίς συναλλαγές κάτω από το τραπέζι…¨.

Ο Χρήστος Μαντάς μάλιστα σχολίασε δημοσίευμα που τον φωτογράφιζε να διαβάζει στα έδρανα της Ολομέλειας την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» διευκρίνισε πως “δεν αντικατέστησα τις κομματικές εφημερίδες με άλλη νέα αγάπη αλλά φέρνω και διαβάζω όλο το σώμα των εφημερίδων. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω…”

Νωρίτερα την ίδια ρότα της συγκυβέρνησης ακολούθησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος που είπε πως είναι “αστείο γεγονός, να εγκαλείται ένας συνταξιούχος δημοσιογράφος που θα βοηθήσει για να σωθούν 400 θέσεις εργασίας”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε