Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Οι πολίτες στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα

Δημοσκόπηση: Οι πολίτες στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα

Έχουν περάσει μόλις 15 μέρες από τις εκλογές και είναι φυσικό η κυβέρνηση Τσίπρα να μην έχει φθαρεί. Άλλωστε, μόλις την Κυριακή ξεκίνησαν οι προγραμματικές δηλώσεις. Παρόλα αυτά, είναι εντυπωσιακά τα ποσοστά των πολιτών που τη στηρίζουν όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση.

Οι πολίτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, τόσο για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές όσο και μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, στην κυβέρνηση Τσίπρα όπως δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO για το topontiki.gr.

Στο ερώτημα «Εσείς προσωπικά θα δίνατε ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;» το «ναι» φτάνει το 59%, το «όχι» στο 34% και δεν απαντά το 7%.

Το 67% των ερωτηθέντων κρίνουν θετικά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, το 9% αρνητικά και το 19% δηλώνει αδιάφορο.
Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα έδινε το 60% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, το 57% του ΠΑΣΟΚ, το 53% του Ποταμιού και το 48% του ΚΚΕ. Αρνητικό εμφανίζεται το 81% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Όσον αφορά στην στάση της κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, συμφωνεί το 75% των ερωτηθέντων. Πέρα από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που το ποσοστό τους ξεπερνά το 90%, συμφωνεί το 41% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 97% της Χρυσής Αυγής, το 73% του Ποταμιού, το 69% του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΚΚΕ.

Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στο πως αντιμετωπίζουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων. Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής συμφωνούν σε ποσοστό 88%, του ΠΑΣΟΚ 68%, της Νέας Δημοκρατίας 31%, του ΚΚΕ 41%, του Ποταμιού 47%.

Πηγή: topontiki.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε