Πολιτική

Διάλειμμα… πίστης στη διαπραγμάτευση! Φεύγουν οι Θεσμοί λόγω Πάσχα!

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η αναχώρηση των επικεφαλής των Θεσμών από την Ελλάδα. Αυτό καθώς την άλλη Κυριακή είναι το Πάσχα των Καθολικών, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θα υπάρξει μία διακοπή για το Πάσχα των Καθολικών, ενώ η διαπραγμάτευση θα συνεχισθεί μετά από αυτό. Οι αρμόδιες πηγές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης τονίζουν πως αναμένεται και επίσημη ενημέρωση.

Η εμπλοκή με το ΔΝΤ!

Την ίδια ώρα, η εμπλοκή που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φαίνεται πως οδηγεί την κυβέρνηση σε άλλα μονοπάτια, προκειμένου να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την αξιολόγηση.

Μετά την σφοδρή κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και με δεδομένο πως η απόσταση κυβέρνησης και ΔΝΤ δεν φαίνεται να μπορεί να κλείσει, αφού οι διαφορές είναι τεράστιες, το Μαξίμου φοβάται πως και στις διαπραγματεύσεις του Σαββάτου θα υπάρξει ανάλογο μπλόκο και στο ασφαλιστικό.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά πως σε περίπτωση που συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ είναι το μόνο που αντιδρά, τότε η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει στη Βουλή και το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και χωρίς την έγκριση του ΔΝΤ.

Παρόμοια σενάρια εξέταζε η κυβέρνηση και πριν έρθουν ξανά οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία τέτοια περίπτωση εάν δεν βρει εμπόδιο τη Γερμανία που θέλει διακαώς το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε ενδεχομένως οι Ευρωπαίοι παρασκηνιακά να το δεχθούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφί» Διαμαντοπούλου σε Δούκα για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Το ΠΑΣΟΚ δεν παρακαλεί κανέναν, πόσω μάλλον όσους μας προσβάλλουν
Εσωτερική αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η συζήτηση που άνοιξε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας για διάλογο και ενδεχόμενη συνεργασία...
Άννα Διαμαντοπούλου και Χάρης Δούκας 11
Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ): Με 300 + 1 υπογραφές στον Άρειο Πάγο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Πρόσωπα από την πανεπιστημιακή κοινότητα, τον πολιτισμό, τη Δικαιοσύνη, την Υγεία, την Αυτοδιοίκηση και τον συνδικαλισμό συνυπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη - Τα ονόματα
Αλέξης Τσίπρας
Φρέντι Μπελέρης για τα περί εμπλοκής Κούσνερ στην επένδυση στην Αλβανία: Bάζουν έναν «μπαμπούλα» για να μην αντιδρά ο κόσμος
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε αυθαιρεσίες στην τουριστική επένδυση κοντά στην Αυλώνα και μίλησε για έλλειψη διαφάνειας από την κυβέρνηση Ράμα
Φρέντι Μπελέρης
Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα μετά τις δηλώσεις για μετεκλογική συνεργασία με το κόμμα Τσίπρα - «Σεβασμός στην αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ»
«Να δώσουμε μάχη στις εκλογές για το ΠΑΣΟΚ και να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας με τις προοδευτικές δυνάμεις για προγραμματικές συγκλίσεις», έγραψε ο Δήμαρχος Αθηναίων
Χάρης Δούκας
5