Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης” προβλέπει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Με ένα άρθρο “πολεμικής” στην κυρίαρχη πολιτική στην Ευρώπη μέσω της ιστοσελίδας opendemocracy.net, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την περίφημη πλέον επιστολή του.

Στο κείμενό του με τίτλο “Η Ευρώπη των δύο αφηγημάτων” ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, μιλά για την ατζέντα των χωρών του Βορρά και πως αυτή ενδέχεται να οδηγήσει στη διάλυση την Ευρώπη.

Σε αντίθεση φέρνει το αφήγημα που σύμφωνα με τον ίδιο εμφανίζεται στο Νότο της Ευρώπης και στα “αριστερά” του πολιτικού φάσματος. Το δεύτερο αυτό αφήγημα το οποίο υποστηρίζει και ο ίδιος λέει πως η Ευρώπη καταδικάζει μεγάλο αριθμό πολιτών, να αντιμετωπίζουν τα δεινά της κρίσης χωρίς να πιστεύουν ότι θα έχουν να κερδίσουν από την ανάκαμψη.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνει ακόμα πως το 2017 θα δείξει ποιο από τα δύο αφηγήματα θα επικρατήσει. Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας “ζουρλομανδύα” αλλά και να μεταφέρει σε μορφή… καρικατούρας την πολιτική της Γερμανίας λέγοντας “πως πρέπει να γίνουμε όλοι περισσότερο Γερμανία”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε