Πολιτική

Διαπραγμάτευση θρίλερ: Ολονυχτία στο Χίλτον για να “κλείσει” η συμφωνία

Από το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς είναι κλεισμένοι στο Χίλτον οι δυο πλευρές με σκοπό μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης να έχουμε συμφωνία. Ελλάδα και δανειστές ξεκίνησαν νέο γύρο διαπραγματεύσεων για να ι να εξαλειφθούν οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και θεσμών σε 8- 9 μεγάλης ή μικρότερης σημασίας ζητήματα, όπως το συνταξιοδοτικό, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αγορές των προϊόντων, το Δημόσιο κ.α.

 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, διευκρίνισε ότι με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών «τελειώσαμε όλους τους φακέλους. Δεν υπάρχει κάτι στο MOU ή στο MEFP που δεν έχουμε συζητήσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Υπάρχουν 4-5 φάκελοι όπου δεν υπάρχει κανένα θέμα (παιδεία, υγεία, ενέργεια), υπάρχουν 4 φάκελοι με αρκετά σημαντικά ζητήματα, και 4-5 φάκελοι με μικρότερης σημασίας ζητήματα». Πρόσθεσε δε ότι «σε κάθε μεγάλο τομέα, ένα θέμα είναι σημαντικό».

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι το ζήτημα με τον προσδιορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 μένει κενό, διότι θα γίνει πακέτο με το χρέος.

Νωρίτερα, στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε σχετικά με τις επαφές της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών ότι «υπάρχουν 2-3 σημεία, τεχνικά κατά κύριο λόγο, για τα οποία θα ανταλλάξουμε σήμερα κείμενα, πιθανόν και μέσω emails. Αφορούν στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κινητικότητα, στις αξιολογήσεις, στα πάντα».

Ωστόσο, ο ίδιος παράγοντας πρόσθεσε πως «υπάρχουν και σημεία που έχουν λίγο πολιτική χροιά και δημοσιονομικό αντίκτυπο».

Κυριακή με… Κυριακές

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Κυριακής, 30.04.2017, υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε πως κατά τη συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών συζητήθηκε συμβιβαστική πρόταση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σύμφωνα με τη σύσταση του ΟΟΣΑ.

Αντικείμενό της ήταν οι αγορές προϊόντων, και η ενημέρωση ανέφερε πως η πρόταση επεξεργάζεται περαιτέρω σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Διαβάστε εδώ αναλυτικά το ρεπορτάζ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος οι χώρες που αδειοδοτούν τις έρευνες για το καλώδιο
«Ελλάδα και Κύπρος είναι οι χώρες που αδειοδοτούν τις εργασίες των ερευνών για ένα έργο το οποίο έχει χαρακτηριστεί ευρωπαϊκού κοινού ενδιαφέροντος και στο οποίο συμμετέχουν γαλλικές εταιρείες»
Κυριάκος Μητσοτάκης 82
Νίκος Δένδιας για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας: Xρόνια πολλά στους πιλότους που προασπίζονται καθημερινά την εθνική μας κυριαρχία
«η σκέψη μας στρέφεται με σεβασμό και ευγνωμοσύνη σε εκείνους που απογειώθηκαν για να υπερασπιστούν την Πατρίδα και δεν προσγειώθηκαν» τονίζει στο μήνυμά του ο ΥΠΕΘΑ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας
Κουφονικολάκου κατά Μαρινάκη για μισθούς, χρέος, ακρίβεια και Παρίσι
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.Α.Σ. υποστήριξε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε επιμέρους οικονομικούς δείκτες, χωρίς να παρουσιάσει την εικόνα που αποτυπώνουν τα στοιχεία για το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.Α.Σ., Θεώνη Κουφονικολάκου 5
Η ταινία της εβδομάδας του Τσίπρα είναι το «Μεγάλο Σορτάρισμα»
Η κινηματογραφική επιλογή είναι για επενδυτές που στοιχημάτισαν στην κατάρρευση της αγοράς στεγαστικών δανείων και ο Τσίπρας τη συνδέει υπαινικτικά με τα funds και την οικονομική πίεση στους δανειολήπτες
Αλέξης Τσίπρας
14