Πολιτική

Διάσκεψη Βερολίνου: Η πρώτη αντίδραση της Αθήνας στις αποφάσεις για τη Λιβύη

Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στις αποφάσεις της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη, ήταν άμεση.

Κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισαν θετικό γεγονός την προσήλωση στην εξεύρεση πολιτικής λύσης για το θέμα της Λιβύης μετά τη Διάσκεψη του Βερολίνου με την επίσημη τοποθέτηση από ελληνικής πλευράς να γίνεται αύριο Δευτέρα.

«Είναι θετικό ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου επιβεβαίωσε την προσήλωση στην εξεύρεση πολιτικής λύσης για το θέμα της Λιβύης.

Είναι επίσης θετική η δέσμευση όλων των συμμετεχόντων για τήρηση του εμπάργκο όπλων.

Η επίσημη τοποθέτηση της ελληνικής πλευράς θα γίνει αύριο μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου αναμένεται να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραδόθηκαν 164 νέα οχήματα στην Πυροσβεστική – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ακολουθούμε έναν σχεδιασμό ο οποίος με προσήλωση και επιμονή αποδίδει»
Τα 164 οχήματα αξίας 15.550.000 ευρώ περιλαμβάνουν υδροφόρα εξοπλισμένα με δεξαμενές χωρητικότητας 12.000 λίτρων, και οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού
Κυριάκος Μητσοτάκης
12
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ανδρουλάκη – Δούκα: Ποιες οι εισηγήσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Στελέχη που βρίσκονται κοντά στο προεδρικό περιβάλλον  ανέφεραν, πάντως, ότι με όσα λέει ο Χάρης Δούκας υπονομεύει  τις προσπάθειες συσπείρωσης που γίνονται από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας 3
Γιώργος Γεραπετρίτης: «Το Κυπριακό είναι στην κορυφή της ατζέντας του ΓΓ του ΟΗΕ – Στόχος μας η επανένωση της Μεγαλονήσου»
Ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε και την τοποθέτηση Προσωπικής Απεσταλμένης που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ζήτημα - «Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι σήμερα αναγκαίο στον κόσμο»
Γιώργος Γεραπετρίτης 2
Η Ελλάδα ετοιμάζει τη δική της απάντηση στον ΟΗΕ μετά τη Ρηματική Διακοίνωση και τον χάρτη – πρόκληση της Λιβύης
Ο νέος προκλητικός χάρτης που κατέθεσε στον ΟΗΕ η κυβέρνηση της Τρίπολης με τον οποίο οριοθετεί με συντεταγμένες την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης έως τις ακτές της Κρήτης ουσιαστικά «φωτογραφίζει» ως… «εντολέα» την Τουρκία
Ο χάρτης που κατέθεσε η Λιβύη στον ΟΗΕ 4