Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Διέψευσε η πραγματικότητα τον Τόσκα για τον Ρουβίκωνα

Διέψευσε η πραγματικότητα τον Τόσκα για τον Ρουβίκωνα

Νέα εισβολή του Ρουβίκωνα, την ίδια ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας από το βημα της Βουλής ούτε λίγο, ούτε πολύ ισχυριζόταν πως «τους έχουμε κατατροπώσει» και εξαπέλυε επίθεση στη ΝΔ εξισώνοντάς την με την Χρυσή Αυγή σε σχέση με τα επεισόδια που γίνονται στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Την στιγμή  που τα μέλη του Ρουβίκωνα ανακοίνωναν τη νέα τους εισβολή στο Γέρακα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου «αναχαίτιζε» την κριτική ότι «η κυβέρνηση χαϊδεύει τον Ρουβίκωνα»  υποστηρίζοντας ότι «η ΝΔ έχει κάνει σημαία της τον Ρουβίκωνα,  όμως έχουμε πενήντα οχτώ δικογραφίες και συλλήψεις εκατόν είκοσι τριών ατόμων».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αντιτάχθηκε και στην εικόνα που θέλει όπως είπε να παρουσιάζει η ΝΔ και για την αύξηση της εγκληματικότητας και για τα  Εξάρχεια λέγοντας ότι  ότι σε ότι αφορά γενικά την  εγκληματικότητα «τη διετία 2015 – 2016 η βαρύνουσα εγκληματικότητα αγγίζει το 30% και η μικροεγκληματικότητα το 70%, ενώ το ποσοστά κατά τη διετία 2013 – 2014 ήταν αντεστραμμένα. Οι συλλήψεις στην περιοχή των Εξαρχείων -γιατί εκεί επικεντρώνεται ο κ. Χαρακόπουλος, τα Εξάρχεια έχει κάνει σημαία η Αντιπολίτευση και όχι τη συνολική εικόνα στη χώρα, κάτι πρέπει να έχει για να λέει- έχουν αυξηθεί την τελευταία τριετία κατά 28,13%. Τι σημαίνει αυτό; Ότι παλιότερα γίνονταν μαζικές προσαγωγές, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και χωρίς καμία σύλληψη φυσικά.  Εάν συζητήσω από εκεί και πέρα για τις επιμέρους παραβατικές ή εγκληματικές πράξεις στα Εξάρχεια, θα σας πω ότι την τελευταία τριετία, δηλαδή κάνοντας μία σύγκριση μεταξύ 2012 – 2013 – 2014 και 2015 -2016 – 2017 -τριετία κυβέρνησής σας με τριετία Κυβέρνησής μας- στα Εξάρχεια οι επιθέσεις σε βάρος πολιτικών γραφείων και προσώπων είναι μείον 13%, σε βάρος δημοσίων στόχων  μείον 8,5%, σε βάρος καταστημάτων μείον 87%, σε βάρος τραπεζών μείον 57%. Επίσης, οι συλλήψεις, όπως σας είπα, είναι αυξημένες σε ποσοστό περίπου 28%. Δηλαδή, είναι συλλήψεις με στοιχεία και όχι προσαγωγές χωρίς λόγο, πιάνοντας απλά όποιον έβρισκαν μπροστά τους Έχουμε, λοιπόν, έναν μεγάλο αριθμό συλλήψεων και πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έχουν αφεθεί να κάνουν το έργο τους».

Ο κ. Νίκος Τόσκας εάν και χαιρέτισε την δήλωση που επανέλαβε ο βουλευτής της Μάξιμος Χαρακόπουλος σχετικά με την όποια μορφής ιδεολογική βία λέγοντας ότι «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει, κύριε Πρόεδρε, απόλυτα κάθε εκδήλωση βίας. Δεν βάζουμε κανένα ιδεολογικό πρόσημο στη βία, όπως έκαναν στο παρελθόν τα στελέχη της Κυβέρνησης. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία» του είπε πως με τις  επαμφοτερίζουσες χθεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου της ΝΔ  Μαρίας Σπυράκη έχω  μπερδευτεί και «καλό θα είναι η ΝΔ να πάρει πιο σαφή θέση στην αποκήρυξη της βίας και στις πράξεις όπου είδαμε αγαστή συνεργασία στελεχών του συγκεκριμένου κόμματος (ΝΔ) με Χρυσαυγίτες, γιατί το εθνικό συμφέρον είναι και να προχωρήσει αυτή η Συμφωνία (με την ΠΓΔΜ), αλλά και να μην γίνονται πράξεις βίας απέναντι σε όσους έχουν διαφορετική άποψη».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις