Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Διεθνές Πανεπιστήμιο: Ο Τσίπρας το ανακοίνωσε, η ΝΔ… πυροβολεί!

Διεθνές Πανεπιστήμιο
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσαν από την Θεσσαλονίκη πως τον Φεβρουάριο θα έρθει στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Διεθνές Πανεπιστήμιο, με την ΝΔ να αντιδρά.

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό της ίδρυσης για νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

ΝΔ για Διεθνές Πανεπιστήμιο

«Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο στην ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδιοργάνωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Προχωρά σε νέες καταργήσεις ΤΕΙ και συγχωνεύσεις με ΑΕΙ, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς να λαμβάνονται υπ´ όψιν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και, βεβαίως, χωρίς μέριμνα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Με περισσή, δε, υποκρισία, ο Πρωθυπουργός μίλησε για επιδίωξη εξωστρέφειας μέσω της δημιουργίας ξενόγλωσσων προγραμμάτων, όταν με τον νόμο Γαβρόγλου για την ανώτατη εκπαίδευση, τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας μπήκαν σε εποχή περίκλειστης και φοβικής εσωστρέφειας, καθώς φιμώθηκαν τα κατ’ εξοχήν εξωστρεφή προγράμματα, με την εισαγωγή ενός υπέρμετρα περιοριστικού και γραφειοκρατικού πλαισίου.

Υπερ-ρύθμιση, εσωστρέφεια και μιζέρια, αυτό είναι το αληθινό όραμα της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις