Πολιτική

Δήλωση Μέρκελ με νόημα: Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος

Προειδοποίηση στην Ελλάδα να μην παίζει με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απήυθυνε επί της ουσίας η Γερμανίδα Καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος», φέρεται να δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ, ζητώντας από την Ελλάδα αξιοπιστία στην υπόθεση του χρέους.

«Η αλληλεγγύη και οι ίδιες προσπάθειες της χώρας αποτελούν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και έτσι θα παραμείνουν», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, νωρίτερα απόψε στην παραδοσιακή συνάντηση του CDU για την πρώτη Τετάρτη της Σαρακοστής, στην εκλογική της περιφέρεια Μεκλεμβούργο – Πομερανία, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel.

Τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία αποδείχθηκε κατ’ επανάληψη, συνέχισε η κυρία Μέρκελ, ότι «όταν κάποια χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες, είμαστε αλληλέγγυοι. Αλλά επίσης εξακολουθεί να ισχύει και ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος».

Πρόσθεσε δε ότι η Γερμανία πρέπει να φροντίσει να επιτυγχάνει όλη η Ευρώπη και ανέφερε ότι «έχουμε βοηθήσει και άλλες χώρες της Ευρωζώνης ώστε να ξανασταθούν στα πόδια τους». Σε αυτό, όπως είπε, περιλαμβάνεται και το να φροντίζει κανείς τόσο για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας όσο και για την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Η αξιοπιστία είναι εξίσου σημαντική με το να τηρεί κανείς τις υποσχέσεις του ώστε να διατηρείται σταθερό το κοινό νόμισμα, κατέληξε η γερμανίδα Καγκελάριος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 115