Τετάρτη, 28 Φεβ.
15oC Αθήνα

Δημήτρης Αβραμόπουλος για Γλυπτά του Παρθενώνα: Πρωτόγνωρη η συμπεριφορά του Ρίσι Σούνακ στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δημήτρης Αβραμόπουλος για Γλυπτά του Παρθενώνα: Πρωτόγνωρη η συμπεριφορά του Ρίσι Σούνακ στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi

Πρωτόγνωρη στα διπλωματικά χρονικά χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Ρίσι Σούνακ απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με την ακύρωση της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών, λόγω των σχολίων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Αναρωτιέται κανείς ποια είναι η εξήγηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις δημόσιες δηλώσεις του στο BBC, ανέφερε τα αυτονόητα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα», δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και σημείωσε για τον Ρίσι Σούνακ ότι «όντας ενήμερος από πριν για την ατζέντα τής συνάντησης, που θα είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μπορούσε να προετοιμασθεί, χωρίς να υποπέσει σε ένα πολιτικό και διπλωματικό ατόπημα».

Επίσης, σημείωσε πως η ψύχραιμη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη περιόρισε τις αρνητικές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Βρετανίας.

Ωστόσο, όπως επισήμανε, όλα δείχνουν ότι ο Ρίσι Σούνακ μάλλον τελεί κάτω από εσωτερική πολιτική πίεση και πως εκτίμησε ότι η στάση του αυτή, θα του απέφερε πολιτικά οφέλη στο εσωτερικό του κόμματός του και της χώρας του.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πρόσθεσε πως «αυτά συμβαίνουν όταν η εξωτερική πολιτική ασκείται με εσωτερικά πολιτικά κριτήρια και η βρετανική διπλωματία, κάθε άλλο, παρά φημίζεται για τέτοια λάθη.

Ως προς την ουσία, τα Γλυπτά του Παρθενώνα, σύμφωνα και με την άποψη της διεθνούς αλλά και βρετανικής κοινής γνώμης, σε κάποια στιγμή, θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής στο φυσικό, πολιτισμικό και ιστορικό τους χώρο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις