Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Δημήτρης Καμμένος: “Γεράκι” ο Κουβέλης, να ανασκευάσει η Τζούφη

Καμμένος Φώτης Κουβέλης Μερόπη Τζούφη

Δεν άργησαν οι πρώτες… βολές κατά των νέων προσώπων που μπήκαν στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό. Ο Δημήτρης Καμμένος ήταν ο πρώτος που πήρε τ’ όπλο του και “στόχευσε” τη Μερόπη Τζούφη αλλά και τον Φώτη Κουβέλη.

Ο Φώτης Κουβέλης θα δείξει πυγμή στο υπουργείο Άμυνας είπε ο Δημήτρης Καμμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και εκτίμησε ότι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας θα τα βρει με τον Πάνο Καμμένο. Η γνώμη του αντιπροέδρου της Βουλής δεν ήταν το ίδιο… θερμή για ένα άλλο νέο πρόσωπο της κυβέρνησης, τη Μερόπη Τζούφη.

Δημήτρης Καμμένος: Δεν ξέρω αν στα 70 μου…

«Ένα παλιό γεράκι της πολιτικής θα γίνει ένα γεράκι στο υπουργείο Άμυνας γιατί έχουμε και πολύ σοβαρά προβλήματα τώρα με τους Τούρκους και στα σύνορά μας και στην ΑΟΖ και προβλήματα στο Αιγαίο», επεσήμανε.

Και εκτίμησε πως η τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο Άμυνας είχε τη σύμφωνη γνώμη του Πάνου Καμμένου.

«Εγώ πιθανώς στα 70 να μην ήθελα να μπω στην κυβέρνηση. Να ήθελα να κάνω κάτι άλλο. Να ήμουν ένας σύμβουλος στον πρωθυπουργό, να μοιράσω την εμπειρία και τη σοφία μου», είπε.

Έσπευσε όμως να διευκρινίσει πως… αυτό το λέει για καλό. Και πως ο Φώτης Κουβέλης «έχει μεγάλη εμπειρία και στο υπουργείο Άμυνας θα προτάξει τα στήθη του». «Θα δείξει πυγμή, νομίζω θα είναι στην πρώτη γραμμή», σημείωσε. Και αστειευόμενος (;) έκανε λόγο για… αριστερή συνιστώσα στο υπουργείο Άμυνας.

Η Μερόπη Τζούφη

Δεν απέφυγε να σχολιάσει και τα άλλα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης. Δήλωσε πως συμφωνεί απόλυτα με τις επιλογές Δραγασάκη, Ηλιόπουλου και Στρατή. Αλλά τα… είχε μαζεμένα στην Μερόπη Τζούφη, η οποία τοποθετήθηκε στη θέση του Κώστα Ζουράρι ως υφυπουργός Παιδείας.

«Θα της θυμίσω και θα ήθελε να ανασκευάσει τη δήλωσή της. Είχε κάνει μια δήλωση, για μένα, απρεπή. Είχε πει ότι το δυστύχημα του γιου του κ. Βακάκη είχε ταξικά χαρακτηριστικά. Ότι τα πλούσια παιδιά με την Porsche σκοτώθηκαν και σκότωσαν μια μαμά κι ένα παιδάκι», είπε αρχικά ο Δημήτρης Καμμένος.

Αυτό, σημείωσε, δεν ταιριάζει σε υφυπουργό Παιδείας. «Δεν υπάρχει ταξικό χαρακτηριστικό στο αίμα. Ήταν πολύ αυστηρή, κοινωνικά απαράδεκτη. Θα ήθελα να ανασκευάσει γιατί σαν υφυπουργός Παιδείας πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ και τα Σκόπια… «Φώτης Κουβέλης»

Δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα με τους Σκοπιανούς, είπε ο Δημήτρης Καμμένος όταν η κουβέντα έφτασε και στα εθνικά θέματα.

Εκτίμησε ότι δεν είναι εύκολο να βρεθεί μια λύση «πακέτο» και τόνισε πως τις ΗΠΑ δεν τις ενδιαφέρει καθόλου ποιο θα είναι το όνομα. «Να τα λένε “Φώτη Κουβέλη” τα Σκόπια, “Δημήτρη Καμμένο”, δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Αυτοί που “καίγονται” για την ονομασία είναι οι Γερμανοί».

Και εξήγησε και το “γιατί”, κατά τη γνώμη του, είναι οι Γερμανοί που θέλουν λύση: «Όταν λένε Αξιός – Δούναβης να ενωθεί και να φύγει εμπορικά το κομμάτι, να βγει η κεντρική Ευρώπη στο Αιγαίο, ποιος θα κάνει τα έργα; Ελληνικές τεχνικές εταιρίες; Ποιος θα έχει τη διαχείριση; Γερμανικές εταιρίες».

Επέμεινε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα δεχτούν όνομα με τον όρο “Μακεδονία”. “Θα έχουμε τώρα τον κ. Κουβέλη στα έδρανα δίπλα στον Πάνο”, είπε (ξανά…) αστειευόμενος (;). «Έχουμε πάρει απόφαση στην κοινοβουλευτική ομάδα, όχι. Αν η κοινοβουλευτική ομάδα πάρει απόφαση (σ.σ. χτύπησε… ξύλο όταν το έλεγε), πάθει καμία μέρα τίποτα ή σε κάποια συζήτηση περίεργη με τον Κουβέλη, ο Πάνος μας πει “παιδιά θα ψηφίσουμε ναι”, εγώ θα ψηφίσω όχι».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις