Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Δημήτρης Οικονόμου: Αυτονόητο το να φύγω όταν άρχισε να προκαλεί ο Ερντογάν

Δημήτρης Οικονόμου: Αυτονόητο το να φύγω όταν άρχισε να προκαλεί ο Ερντογάν

“Μπαράζ” απαντήσεων ετοιμάζει η Ελλάδα για την νέα πρόκληση της Τουρκίας.
“Αυτονόητη” χαρακτήρισε ο Δημήτρης Οικονόμου την αποχώρησή του όσο ο Ερντογάν μιλούσε.
Εσπευσμένα στο Κάιρο ο Νίκος Δένδιας.
“Δώσε εξηγήσεις αλλιώς θα απελαθείς” το τελεσίγραφο στον πρέσβη της Λιβύης.

Αυτονόητο χαρακτήρισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος το να αποχωρήσει από τα εγκαίνια τμήματος του αγωγού ΤΑΡ, όταν ο Ερντογάν ξεκίνησε το προκλητικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας.

Μιλώντας στο δελτίο του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Οικονόμου δήλωσε πως ήταν… ψυλλιασμένος για το τουρκικό παραλήρημα, μιας και ο Ερντογάν το έχει συνήθεια.

Έτσι όπως είπε όταν ξεκίνησαν να ακούγονται τα όσα ακούγονται, πάνω στο λεπτό σηκώθηκε και αποχώρησε μαζί με την Ελληνική αποστολή.

Το παραλήρημα του Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν αναφερόμενος στη συμφωνία με την Λιβύη, ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα θα περάσει από το τουρκικό κοινοβούλιο για να αποκτήσει “σάρκα και οστά”, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι κάποιοι απειλούν την Λιβύη, αφήνοντας έτσι αιχμές και εναντίον της Ελλάδας.

“Με την Λιβύη κάναμε τη συμφωνία μας. Τώρα άρχισαν να απειλούν την Λιβύη. Η συμφωνία θα έρθει στο κοινοβούλιο μας και θα προχωρήσουμε το θέμα σε άλλη μορφή. Σύντομα όμως νέοι πυλώνες αυτής της συμφωνίας θα τεθούν σε ισχύ”, είπε ο Ερντογάν.

click4more Παυλόπουλος: Προσβολή το “μνημόνιο συνεργασίας” μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης

Ο Ερντογάν υπεραμύνθηκε και των παράνομων γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

“Δύο γεωτρύπανα μας το Φατίχ και το Γιαβούζ και 2 σεισμογραφικά μας πλοία συνεχίζουν τις εργασίες τους. Δεν θα αποσύρουμε από εκεί τα πλοία μας επειδή κάποιοι φωνάζουν. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παραβιάσει τα δικαιώματά μας, τόσο τα δικά μας όσο και των Τουρκοκυπρίων”, είπε ο Ερντογάν.

“Κάποιοι αντί για δίκαιη κατανομή των πόρων στην ανατολική Μεσόγειο προτιμούν την ρητορική της απειλής και των εκβιασμών. Καμία χώρα δεν είναι πιο πάνω από το Διεθνές Δίκαιο. τίποτα δεν γίνεται με τετελεσμένα. Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε τέτοια ζητήματα”, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Χατζηδάκης: Ακόμα μια φορά προκλητικός ο Ερντογάν

Στο θέμα της αποχώρησης του υφυπουργού αναφέρθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης ανοίγοντας την ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Στην εκδήλωση ο κ. Ερντογάν ήταν ακόμα μια φορά προκλητικός σε σχέση με την Κύπρο και σε σχέση με την Ελλάδα. Ο παριστάμενος υφυπουργός Δημήτρης Οικονόμου, όπως ήταν αυτονόητο, αποχώρησε από την εκδήλωση. Θέλω λοιπόν να δηλώσω. Ότι η Ελλάδα είναι βεβαίως υποχρεωμένη να έχει μια ειρηνική συμβίωση με την Τουρκία, δεν είναι όμως διατεθειμένη η Ελλάδα και η κυβέρνησή της να παραιτηθεί των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εκτάκτως στο Κάιρο ο Δένδιας

Ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο Κυριακή στο Κάιρο για συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Sameh Shoukry.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΥΠΕΞ έδωσε διορία ως την Πέμπτη στον πρέσβη της Λιβύης προκειμένου να κάνει γνωστό στη χώρα μας το περιεχόμενο του μνημονίου κατανόησης που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη την περασμένη Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη.

Αν τελικά ο Λίβυος πρέσβης δεν παρουσιάσει το περιεχόμενο της συμφωνίας θα αντιμετωπιστεί από τις ελληνικές Αρχές ως ανεπιθύμητο πρόσωπο και θα απελαθεί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις