Δευτέρα, 22 Απρ.
16oC Αθήνα

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Η δίκη είναι πολιτική» – Ολοκληρώθηκε η απολογία του

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Η δίκη είναι πολιτική» – Ολοκληρώθηκε η απολογία του

Ολοκληρώθηκε η απολογία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στο Ειδικό Δικαστήριο η οποία διήρκησε τρεις συνεδριάσεις.

Ο κατηγορούμενος για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, απευθύνθηκε στους δικαστές τονίζοντας πως η δίκη του είναι πολιτική. «Σε όλη μου τη ζωή προσπάθησα να υπηρετήσω την πατρίδα μου και τη Δικαιοσύνη. Ο Παζολίνι είχε πει ότι όποιον ενοχλούν τα σκάνδαλα είναι tres banal. Επέλεξα να είμαι tres banal. Τα σκάνδαλα δεν έχουν μόνο ποινική και ηθική απαξία. Η χώρα μας όχι μόνο έχει λεηλατηθεί από τα σκάνδαλα, έχει υποστεί και άλλες συνέπειες» τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος,  προσθέτοντας:

«Ποιος σοβαρός επενδυτής θα έρθει να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα;. Επειδή εγώ αγαπάω την πατρίδα μου, επέλεξα να είμαι απέναντι στα σκάνδαλα. Το τίμημα που πληρώνω δεν θα με κάνει να μετανιώσω. Η δίκη είναι πολιτική, η απόφασή σας είμαι βέβαιος ότι θα είναι αποτέλεσμα των αποδεικτικών μέσων που παρουσιάστηκαν στη δίκη και θα πράξετε το καθήκον σας. Ακόμα και πιέσεις να έχουν ασκηθεί, πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι η παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο είναι αντισυνταγματική, παράνομη και παρακρατική μεθόδευση ενώ εξαπέλυσε «βολές» κατά της πρώην εισαγγελέως, Γεωργίας Τσατάνη, υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος ότι η συγκεκριμένη εισαγγελέας είχε ως «αποστολή» να αρχειοθετήσει την υπόθεση του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα  Βγενόπουλου και επιχείρησε να τον «παγιδέψει».

«Ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο, μια πραγματική σκευωρία για να ενταφιαστούν οι ευθύνες Βγενόπουλου. Η αποστολή της ήταν να αρχειοθετήσει τον Βγενόπουλο», υποστήριξε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Στη συνέχεια, ο κ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε ότι οι συνομιλίες του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή παρανόμως ηχογραφήθηκαν.Το Ειδικό Δικαστήριο θα συνεχιστεί στις 13 Φεβρουαρίου με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας,  αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου,  Όλγας Σμυρλή.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις