Πολιτική

Δήμος Αθηναίων: Στηρίζει Δούκα ο Ζαχαριάδης στον δεύτερο γύρο της Κυριακής 15 Οκτωβρίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Χάρη Δούκα με τον Κώστα Ζαχαριάδη εν όψει του δεύτερου γύρου της Κυριακής, 15 Οκτωβρίου για την ανάδειξη του νέου δημάρχου Αθηναίων. Αντίπαλος του κ. Δούκα θα είναι, ως γνωστόν, ο Κώστας Μπακογιάννης.

Η συνάντηση του Χάρη Δούκα και του Κώστα Ζαχαριάδη, ενόψει του Β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων πραγματοποιήθηκε μέσα σε θετικό κλίμα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Αθήνα Τώρα» συζήτησε με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη», τα ζητήματα εκείνα που μπορούν να οδηγήσουν σε συνεργασία των δύο παρατάξεων και σε στήριξη του κ. Δούκα στον Β’ γύρο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η πλευρά του κ. Δούκα απηύθυνε γενικό κάλεσμα σε όλους του Αθηναίους και τις Αθηναίες και ιδιαίτερα σε αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν στον Α’ Γύρο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός του υποψήφιου δημάρχου τονίζεται για τη συνάντηση πως «συζήτησαν για τα προβλήματα των Αθηναίων, όπως είναι η δύσκολη καθημερινότητα, η ασφάλεια, το θέμα της σχολικής στέγης και οι κοινωνικές ανισότητες, που πιέζουν όλους όσους ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, ενώ μίλησαν για τις εμβληματικές δράσεις που θα κάνουν την Αθήνα περισσότερο βιώσιμη, ασφαλή, ανθεκτική και συμπεριληπτική».

Και στο τέλος αναφέρει: «Ο Χάρης Δούκας απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις Αθηναίες και όλους τους Αθηναίους, που θέλουν να αλλάξει η πόλη και να βελτιωθεί η ζωή τους, να ψηφίσουν. Κάλεσε ιδιαίτερα όσους δεν συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, να δώσουν το παρών στις κάλπες αυτή την Κυριακή. Η συμμετοχή είναι θεμέλιο για τη δημοκρατία».

DOUKASZAXARIADIS EUROKINISSI

«Να ηττηθεί η σημερινή διοίκηση Μπακογιάννη»

Η πλευρά του κ. Ζαχαριάδη χαρακτήρισε θετικό το κλίμα, ενώ ο ίδιος ο κ. Ζαχαριάδης, σε δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της συνάντησης, αναφέρθηκε στα προγραμματικά ζητήματα που έθεσε στον κ. Δούκα.

Είπε μεταξύ άλλων: «Είχαμε μία εκτενή και αναλυτική συνάντηση με τον φίλο Χάρη Δούκα. Το ενδεχόμενο να ηττηθεί η σημερινή διοίκηση Μπακογιάννη και η Αθήνα να γυρίσει σελίδα αποτελεί ένα ανοιχτό ενδεχόμενο».

Αμέσως μετά εστίασε στα τρία βασικά προγραμματικά ζητήματα που τέθηκαν από τη μεριά του, ώστε να επέλθει η συμφωνία. «Με βάση αυτό, είχαμε συζήτηση πάνω σε τρεις πυλώνες. Στο ζήτημα ενέργειας, στο ζήτημα της άναρχης επέκτασης των βραχυχρόνιων μισθώσεων και της προστασίας της κατοικίας και στο ζήτημα μετεγκατάστασης του διοικητικού κέντρου της πόλης στην ΠΥΡΚΑΛ. Για να γίνει πολιτική ανατροπή δεν αρκεί να αθροίσουμε δυνάμεις, αλλά να αφυπνήσουμε τον κόσμο που απείχε. Η κινητοποίηση της αποχής μπορεί να φέρει ανατροπή και πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή συνεργασία». Και προσέθεσε: «Είναι ανάγκη να ηττηθεί ο Κώστας Μπακογιάννης».

Τώρα, ο κ. Ζαχαριάδης θα συγκαλέσει σύσκεψη του συνδυασμού του «Ανοιχτή Πόλη», ώστε να τους ενημερώσει για τα όσα συζητήθηκαν με τον κ. Δούκα και να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις.

φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούρου από τη ΔΕΘ: Πρόγραμμα ανασύνταξης και κάλεσμα προοδευτικής σύγκλισης
Οικονομικές παρεμβάσεις έως 6 δισ. ευρώ, κατάργηση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επαναφορά 13ου μισθού και σύνταξης, επίθεση στην κυβέρνηση και πρόταση για μητροπολιτική διοίκηση της Θεσσαλονίκης
Ρένα Δούρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο: Οι σέλφις, τα χαμόγελα, τα «high five» και η έκπληξη στην παιδική χαρά
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα πως κανένας δεν είναι μόνος του, ακόμη και αν βρίσκεται σε ένα πολύ απομακρυσμένο σημείο της χώρας, όπως το Καστελόριζο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 7
Αλέξης Τσίπρας στην 90ή ΔΕΘ: Καινοτομία, παραγωγή και ευχές για επιστροφή του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα «μεγάλα σαλόνια»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ συνομίλησε με φοιτητές, νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην 90η ΔΕΘ
Κώστας Αρβανίτης: Η κυβέρνηση τιμωρεί την ανεργία υπέρ της εργοδοσίας – Το νέο κοινωνικό «τσεκούρι» Μητσοτάκη
«Απέναντι στην πολιτική της φτωχοποίησης και του εκβιασμού, διεκδικούμε ισχυρή προστασία των ανέργων, αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία με δικαιώματα» απαντά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Κώστας Αρβανίτης
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε πρόγραμμα 5 δισ. από τη ΔΕΘ – Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς για συντάξεις, μισθούς και φόρους
Ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος παρουσίασε τις βασικές οικονομικές προτάσεις της Κουμουνδούρου, υπερασπίστηκε την κυβερνητική περίοδο 2015-2019 και έστειλε μηνύματα προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον Παύλο Πολάκη και τις δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης
Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΘ