Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Δημόσιοι υπάλληλοι, έμποροι και βιοτέχνες διαφωνούν με το σχέδιο νόμου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δημόσιοι υπάλληλοι, έμποροι και βιοτέχνες «σημάδεψαν» το νομοσχέδιο με το νέο πακέτο προαπαιτούμενων κατά την ακρόαση φορέων στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ αν και διαμαρτυρήθηκαν για το ότι κλήθηκαν αυθημερόν να εκφράσουν στην εθνική αντιπροσωπεία τις απόψεις τους για το νομοσχέδιο έδειξαν να ήταν καλά διαβασμένοι… και άσκησαν κριτική σε σειρά διατάξεων που τους αφορούν.

Ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, Σταύρος Κουτσουβέλης, διαφώνησε με τον τρόπο εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου και μάλιστα κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Σύνταγμα.
«Το νομοσχέδιο είναι επώδυνο και ανοίγει το δρόμος για πλειστηριασμούς των περιουσιών » ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια, ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ, Αντώνης Μέγκουλας, υποστήριξε ότι «ανοίγει η κεκρόπορτα για να κερδοσκοπήσουν και στη χώρα μας τα distress funds».

Ενστάσεις, σχετικά με το πώς προβλέπεται να δίνεται το επίδομα παραμεθορίου στους δημόσιους υπαλλήλους εξέφρασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, που ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης να το επανεξετάσει… Κάτι που ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης δεσμεύτηκε να το εξετάσει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πάντως, μιλώντας επί των σχετικών διατάξεων υποστήριξε ότι « το νομοσχέδιο αυτό βάζει ένα τέρμα στην κατηφόρα των μισθολογικών μειώσεων της πενταετίας», όπου στο Δημόσιο μειώθηκαν κατά 35% οι ονομαστικές αμοιβές και κατά 35% με 40% ο αριθμός των εργαζομένων».

Αναφορικά με τις αυξήσεις είπε ότι θα είναι θα της τάξης των 92 ευρώ το μήνα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει πρόβλεψη για διατήρηση της μισθολογικής διαφοράς. Επίσης είπε πως διορθωτικές παρεμβάσεις θα προσπαθήσει να γίνουν και για τους ΥΕ και ΔΕ ώστε να μπορέσουν και αυτοί να διεκδικούν ορισμένες θέσεις ευθύνης καθώς και κίνητρα για εκπαίδευση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε