Πολιτική

Δημοσκόπηση: 14% μπροστά η ΝΔ – Δεν θέλουν εκλογές οι πολίτες

Η δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών δείχνει σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, τουλάχιστον μέσα στο επόμενο 6μηνο, ενώ ταυτόχρονα επιθυμούν σε μεγάλο ποσοστό επιθυμούν και τη δημιουργία ενός νέου κεντροαριστερού κόμματος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ότι αφορά το τι θα ψήφιζαν οι πολίτες η έρευνα δείχνει την δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων, λαμβάνει δηλαδή υπόψη την πρόθεση εκείνων που δηλώνουν σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 50% να ψηφίσουν κάποιο κόμμα.

Έτσι η ΝΔ έχει ποσοστό 33% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί το ΚΚΕ με 10%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 9%, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 8%, με 7% η Ένωση Κεντρώων, με 6% η Πλεύση Ελευθερίας, με 4% ΑΝΕΛ και ΛΑΕ.
Τα ποσοστά αυτά προκύπτουν καθώς ορισμένοι πολίτες δηλώνουν πιθανό να ψηφίσουν περισσότερα από ένα κόμματα.
Την ίδια ώρα οι πολίτες σε ποσοστό 59% δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους 6 μήνες, έναντι ποσοστού 32% που λέει “ναι” σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 9 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Μας λείπεις κάθε μέρα»
Η 29η Μαΐου παραμένει ιδιαίτερα σημαντική για την οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και για πολλούς ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι συνδέθηκαν πολιτικά και προσωπικά με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Στράτος Φαναράς: «Ψυχραιμία παιδιά, το νεκροταφείο κομμάτων θα έχει δουλίτσα»
Ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis προειδοποιεί ότι ανοίγει περίοδο αβεβαιότητας που απαιτεί «ταλαντούχους παίκτες» και «στρατηγικά μυαλά», την ώρα που η αντιπαράθεση για τις δημοσκοπήσεις οξύνεται
Στράτος Φαναράς
ΕΛΑΣ κατά Πιερρακάκη για την «ψηφιακή κυριαρχία»: Αιχμές για Predator, αναθέσεις και εξάρτηση από τεχνολογικούς κολοσσούς
Με εκτενή ανάρτηση, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για αδιαφάνεια, τεχνολογική εξάρτηση και ελλιπή προστασία προσωπικών δεδομένων
Αλέξης Τσίπρας
Εξώδικο στον Δουδωνή από την RealPolls μετά τα περί μαϊμούς - δημοσκόπησης: «Μου ζητούν δήλωση μετανοίας, δεν τα έχουν υπολογίσει καλά»
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ απαντά στην εταιρεία ερευνών, δηλώνοντας ότι μπήκε στην πολιτική «για να λέει την αλήθεια, με κάθε κόστος»
Παναγιώτης Δουδωνής, ΠΑΣΟΚ 8
Ο Πολάκης δηλώνει ότι θα πάει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προς νέα μετωπική με Φάμελλο
Ο διαγραφείς από την ΚΟ δηλώνει «μέλος ΠΓ και ΚΕ», ενώ η Κουμουνδούρου κινείται σε νέο κύκλο εσωστρέφειας με φόντο τις αποφάσεις Φάμελλου και την ανακοίνωση του κόμματος Τσίπρα
Πολάκης και Φάμελλος