Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας και Πιερρακάκης οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης – Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας και Πιερρακάκης οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης – Οι συσπειρώσεις των κομμάτων
eurokinissi

Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναδεικνύονται οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco.

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας (δείτε εδώ το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Alco) ο Νίκος Δένδιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς συγκεντρώνει το 32%, ενώ ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 12% και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 10%.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές και το πόσο ενδιαφέρει τους πολίτες το 35% λέει αρκετά, το 25% λίγο, το 25% καθόλου και μόλις το 14% πολύ.

Όσο για το πιο θα είναι το βασικό κριτήριο επιλογή κόμματος για τις ευρωκλογές, τα ζητήματα οικονομίας απαντά το 38%, τα κοινωνικά θέματα το 17% και το 16% η ιδεολογία.

Στο ερώτημα για το αν οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για την ανάδειξη ενός κόμματος σε ισχυρή αντιπολίτευση το 62% λέει όχι και το 30% ναι.

Στις συσπειρώσεις των κομμάτων η ΝΔ φτάνει το 70%, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρροές καθώς φτάνει μόλις το 54%, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει το εντυπωσιακό ποσοστό του 85% στη συσπείρωση των ψηφοφόρων του.

 

Πρώτο πάντως παραμένει το ΚΚΕ με 91% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 91%.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις