Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Δεύτερη ευκαιρία σε Μητσοτάκη «δίνει» το 37% και σε Τσίπρα το 28% – Πως ψηφίζουν οι κεντρώοι

Δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη «δίνουν» οι πολίτες σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha (δείτε εδώ το πρώτο μέρος).

Συγκεκριμένα στο ερώτημα σε ποιόν θα ήθελαν οι πολίτες να δώσουν δεύτερη ευκαιρία το 37% λέει Κυριάκος Μητσοτάκης, το 28% στον Αλέξη Τσίπρα, σε «κανέναν» λέει το 29% και ΔΞ/ΔΑ είπε το 6%.

dimoskopisi alco

Όσον αφορά το κόμμα στο οποίο θα στραφούν οι κεντρώοι ψηφοφόροι το 26% λέει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ένα 20% λέει ΣΥΡΙΖΑ. Το 19% μοιράζεται σε άλλα κόμματα, ενώ το 9% εξ αυτών εμφανίζονται αναποφάσιστοι.

dimoskopisi alco

Το 72% των πολιτών σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco εμφανίζεται σίγουρο για το τι θα ψηφίσει στις εκλογές (43% πολύ σίγουροι, 29% αρκετά σίγουροι), ενώ λίγο σίγουροι είναι το 13% και καθόλου σίγουροι το 12%.

dimoskopisi alco

Στο ερώτημα για το αν η απλή αναλογική θα αποτελέσει ευκαιρία για διαμαρτυρία, το 66% απαντά «όχι», το 23% «ναι», ενώ το 11% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

dimoskopisi alco

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε εδώ, όρθιοι, θα έχει αντίπαλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης»
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στη δευτερολογία του, τόνισε πως στόχος είναι η αναγέννηση του κόμματος για την ανατροπή του καθεστώτος Μητσοτάκη - Οι αιχμές προς τον Σπίρτζη
Σωκράτης Φάμελλος
Βολές προς πάσα κατεύθυνση από Σπίρτζη στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - «Η διαθεσιμότητά μου θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του κόμματος»
Ο πρώην υπουργός αποκάλεσε το συνέδριο ως «συνέδριο συρρίκνωσης» ασκώντας κριτική στην ηγεσία του κόμματος αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη
Χρήστος Σπίρτζης
Μητσοτάκης για την απόφαση του ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Η Ελλάδα σταματά να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση, τέλος οι ιδεοληψίες»
Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του τόνισε πως από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τα παιδιά θα σταματήσουν να φεύγουν από την πατρίδα τους για σπουδές
Κυριάκος Μητσοτάκης
3