Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 11,6% της ΝΔ – Δυσαρέσκεια για την ακρίβεια, όχι σε εκλογές

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 11,6% της ΝΔ – Δυσαρέσκεια για την ακρίβεια, όχι σε εκλογές

Σταθερά διψήφιο το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση. Σε υψηλά ποσοστά το ΚΙΝΑΛ, η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών, που δεν θέλουν εκλογές.

Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Pollγια το tomanifesto.gr, είναι στις 11,4 μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 12,4 με αναγωγή επί των εγκύρων. Σταθεροποιείται και το ΚΙΝΑΛ.

Παρόλο που η Νέα Δημοκρατία καταγράφει απώλεια 4%, διατηρεί προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 31,2% έναντι 19,6%, ενώ το ΚΙΝΑΛ είναι στο 14,2% (και 15,1% με την αναγωγή).

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 2,6%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα αποτελέσματα γίνονται: ΝΔ 33,2%, ΣΥΡΙΖΑ 20,8%. ΚΙΝΑΛ 15,1%, ΚΚΕ 5%, Ελλήνική Λύση 4,3%, ΜέΡΑ25 2,8%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα σχεδόν 20%, ενώ είναι και ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός.

Όχι σε εκλογές

Οι πολίτες, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, δεν θέλουν πρόωρες εκλογές σε ποσοστό 63%, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ μετά τις εκλογές ή μίας κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ.

Δυσαρέσκεια, πάντως, υπάρχει στους πολίτες για την ακρίβεια. Δυσαρεστημένο από τα μέτρα που λαμβάνονται είναι το 68,9% των ερωτηθέντων, σε αντίθεση με το 27,4% που έχει αντίθετη άποψη.

Αντιθέτως θετικά κρίνονται μέτρα όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, ή πολιτικές κινήσεις, όπως η προμήθεια των Rafale.

Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις