Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Prorata: 4 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Πού πάνε οι ψηφοφόροι του Κασιδιάρη

Δημοσκόπηση Prorata: 4 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Πού πάνε οι ψηφοφόροι του Κασιδιάρη

Στις 4 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του καναλιού Attica TV.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα υγκεντρώνει 31,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας τον περασμένο Μάρτιο η διαφορά ήταν 2,5 μονάδες. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,5%, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα, ενώ αύξηση κατά μία μονάδα καταγράφεται για το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 6%, όπως και για το ΜέΡΑ 25, που, από 3% εμφανίζεται με 3,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 10,5%.

Από εκεί και πέρα έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται υπέρ των κομματικών συγκλίσεων, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, ενώ ποσοστό 75% θεωρεί ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα πρέπει να είναι και αυτό που θα αναλάβει πρωθυπουργός.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα Κασιδιάρη. Στην ερώτηση τι θα κάνουν αν απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές του μόνο ο ένας στους τέσσερις (24%) θα ψηφίσει το κόμμα “ΕΑΝ” του πρώην εισαγγελέα Κανελλόπουλου.

Στη δημοσκόπηση έγινε και ερώτηση για το τι θα ψήφιζαν στο ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών. Εκεί η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με πέντε μονάδες (34,5% έναντι 29,5%), ενώ υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των αναποφάσιστων (11,5%).

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 83% των ερωτηθέντων αναφέρει πως η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη δεν θα επηρεάσει την εκλογική του προτίμηση. Αντίθετα το θέμα που θα επηρεάσει περισσότερο την ψήφο όσων συμμετείχαν στην δημοσκόπηση είναι η Οικονομία (34%).

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις