Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Ενισχυμένο το ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ενισχυμένο κατά 4,5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στη δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για τον ΣΚΑΪ. 

Στην προέλευση της πρόθεσης ψήφου, το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται να κερδίζει ψηφοφόρους από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ερώτηση τι είχαν ψηφίσει το 2019 όσοι προτίθενται να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εκλογές, το 39% απάντησε ΚΙΝΑΛ, το 23% ΝΔ (που αντιστοιχεί στο 9% των ψηφοφόρων της ΝΔ το 2019) και το 22% ΣΥΡΙΖΑ (που αναλογεί στο 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 2019). Παράλληλα, το 10,5% ανέφερε είτε ότι είχε ρίξει «άκυρο ή λευκό» είτε ότι απείχε από τις εκλογές είτε δεν είχε δικαίωμα ψήφου, ενώ 5,5% είπε ότι είχε ψηφίσει άλλο κόμμα. 

kinal dimoskopisi

Ως προς τον πολιτικό αυτοχαρακτηρισμό των ερωτηθέντων που προτίθενται να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ, το 40% χαρακτηρίζει τον εαυτό του «Κεντροαριστερό», το 38% «Κεντρώο», το 6% «Αριστερό» και άλλο ένα 6% «Κεντροδεξιό». Ακολουθεί ένα 5% που αναφέρει «τίποτα», ένα 2% «άλλο», ένα ακόμα 2% είπε «δε γνωρίζω-δεν απαντώ» και μόλις 1% αυτοχαρακτηρίστηκε «Δεξιός». 

kinal dimoskopisi


Συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση συνεργασίας

Παράλληλα, θετικά βλέπει η πλειοψηφία του δείγματος (65%) το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση συνεργασίας. Συγκεκριμένα, απαντώντας υποθετικά στην ερώτηση αν το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές -όποτε κι αν γίνουν- βρίσκεται στην τρίτη θέση και το πρώτο κόμμα δεν έχει αυτοδυναμία, θα είναι καλό να εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε κυβέρνηση συνεργασίας με το πρώτο κόμμα, το 29% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησε καταφατικά, το 36% είπε «μόνο με προϋποθέσεις», το 24% τάχθηκε κατά ενός τέτοιου ενδεχόμενου και το 11% αποκρίθηκε «δε γνωρίζω-δεν απαντώ». 

kinal dimoskopisi


Αναλυτικότερα, από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, το 48% σημείωσε ότι το κόμμα μπορεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας μόνο υπό προϋποθέσεις, το 24% απάντησε αρνητικά, το 23% θετικά και ένα 5% είπε «δε γνωρίζω-δεν απαντώ». 

Παρόμοια είναι η εικόνα και στο σύνολο όσων προτίθενται να ψηφίσουν το Κίνημα Αλλαγής, με το 43% να στηρίζει τη συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας μόνο υπό προϋποθέσεις, το 29% να τάσσεται κατά και το 27% υπέρ. 

kinal dimoskopisi

 

Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Νίκος Δένδιας – Οι δυνατότητες παραγωγής
H νέα μονάδα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της «Ατζέντας 2030», που στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας σε θάλασσα, ξηρά, αέρα, αλλά και στον κυβερνοχώρο και το διάστημα
Drones στην Μαλακάσα
«Σφάζονται» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δωρεάν ΜΜΜ στους νέους: «Φέρτε τον λογαριασμό» – «Ψάξτε τα λεφτόδεντρα στις πολεοδομίες»
Η πρόταση Ανδρουλάκη για δωρεάν μετακινήσεις έως τα 24 έτη άναψε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να μιλά για «κρυφό κόστος» και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι το μέτρο κοστίζει μόλις 35 εκατ. ευρώ
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Σαμαράς για νόμο Κατσέλη: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορική δικαίωση» υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ζητεί από funds, servicers και τράπεζες επαναϋπολογισμό οφειλών και επιστροφή ποσών
Αντώνης Σαμαράς 8
Ο Μάκης Βορίδης πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Πώς ψήφισαν τα κόμματα
Με 25 ψήφους ο Μάκης Βορίδης εκλέχθηκε πρόεδρος της Επιτροπής. Η Ευαγγελία Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε αντιπρόεδρος και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ γραμματέας
Το προεδρείο της Επιτροπής της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση 6
Επιμένει ο Θεοχάρης για Σαμαρά: «Δεν ήταν δικός μου ο όρος ακροδεξιός, απλώς συμφώνησα»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών επανήλθε στον χαρακτηρισμό για τον πρώην πρωθυπουργό, απέκλεισε πολιτικό κενό δεξιά της ΝΔ και άφησε αιχμές περί «προσωπικών κινήτρων» πίσω από τα σενάρια νέου κόμματος
Σαμαράς και Θεοχάρης