Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ανησυχία για οικονομία, Τουρκία

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ανησυχία για οικονομία, Τουρκία

Στις 7,5 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse. Οι πολίτες κλήθηκαν, επίσης, να απαντήσουν για την οικονομία, τα μέτρα της κυβέρνησης, καθώς και για τα  ελληνοτουρκικά.

Στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 33,5% στην αναγωγή επί των εγκύρων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 26%. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 11,5%, στο 5,5% είναι το ΚΚΕ, στο 4% η Ελληνική Λύση και κάτω από το 3% το ΜεΡΑ25.

Δημοσκόπηση Pulse: Παράσταση νίκης

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα με 39%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 28%. Στο ίδιο ποσοστό (28%), η απάντηση «κανένας από τους δύο», ενώ ένα 5% δεν ήθελε να απαντήσει.

Στην ερώτηση αν προτιμούν να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή συνεργασίας, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) απάντησε ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας προτιμά το 35%.

Σημαντική είναι η ανησυχία του κόσμου για τα ελληνοτουρκικά και την ένταση που διατηρεί σε υψηλά επίπεδα η Άγκυρα. Το 73% ανησυχεί από μέτρια έως πολύ, ενώ μόλις το 20% δεν φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Στην ερώτηση για το πώς αξιολογούνται τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, ο κόσμος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γενικότερο πλαίσιο, με τα ποσοστά αρνητικών απαντήσεων να ξεπερνούν σε όλες τις κατηγορίες το 50%.

Στο ερώτημα για το ποιες κατηγορίες εξόδων προβληματίζουν περισσότερο, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα τρόφιμα κατέχουν τις υψηλότερες θέσεις και ακολουθούν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης.

H δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ έγινε μεταξύ 23 και 25 Οκτωβρίου 2022. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις