Πολιτική

Δημοσκόπηση Real Polls: 19,9% θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ με άλλο αρχηγό, 70,2% λέει όχι σε νέο κόμμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα

Το 29,8% θεωρεί ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που μπορεί να δώσει τις πιο ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας είναι το κόμμα το οποίο «κερδίζει» τις προτιμήσεις των πολιτών λόγω της αρχηγού του
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ, η μονιμοποίηση της Πλεύσης Ελευθερίας στη δεύτερη θέση και η αρνητική άποψη των πολιτών για τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται στη δημοσκόπηση της Real Polls που δημοσιεύθηκε στο protagon.gr, σήμερα Πέμπτη (10.4.25).

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.740 ατόμων στο διάστημα 4-7 Απριλίου, πριν τις εξελίξεις με το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, καταγράφεται άνοδος των ποσοστών της ΝΔ σε σχέση με αυτά που συγκέντρωνε τον Μάρτιο, ενώ σε άνοδο βρίσκονται και τα ποσοστά της Πλεύσης Ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «αν είχαμε την επόμενη Κυριακή ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», το 26% απαντά ΝΔ, το 14,2% Πλεύση Ελευθερίας, το 8,6% ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το 7,6% Ελληνική Λύση, το 6,5% ΚΚΕ, το 5,3% ΣΥΡΙΖΑ, το 3,1% Φωνή Λογικής, το 2,9 Κίνημα Δημοκρατίας, το 2,8% ΜέΡΑ25, το 1,9% Νίκη, το 1,5% Σπαρτιάτες και το 0,7% Νέα Αριστερά.

Δημοσκόπηση Real Polls για το protagon.gr
Στο 26% το ποσοστό της ΝΔ, δεύτερη παραμένει η Πλεύση Ελευθερίας

Στην πρόβλεψη αποτελέσματος, η ΝΔ λαμβάνει 29,7% η Πλεύση Ελευθερίας 17,9%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 10,5%, η Ελληνική Λύση 8,8%, το ΚΚΕ 7,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,6%, το ΜέΡΑ25 4,2%, η Φωνή Λογικής 3,5%, το Κίνημα Δημοκρατίας 3,4%, η Νίκη 2,3%, οι Σπαρτιάτες 1,5% και η Νέα Αριστερά 0,8%.

Δημοσκόπηση Real Polls στο protagon.gr
Το 29,7% των πολιτών θα ψήφιζε ΝΔ αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Real Polls

Στο υποθετικό σενάριο που όλα τα κόμματα είχαν για αρχηγό διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που έχουν τώρα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης με 19,9%.

Δημοσκόπηση Real Polls για το protagon.gr
Το 19,9% θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ αν είχε άλλο αρχηγό

Το 29,8% θεωρεί ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που μπορεί να δώσει τις πιο ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας είναι το κόμμα το οποίο «κερδίζει» τις προτιμήσεις των πολιτών λόγω της αρχηγού του.

Δημοσκόπηση της Real Polls για το protagon.gr

Τέλος, αρνητικά τοποθετούνται οι πολίτες στο ενδεχόμενο νέου πολιτικού φορέα υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσκόπηση RealPolls για το protagon.gr
Το 70,2% αποκλείει το ενδεχόμενο να ψηφίσει νέο φορέα με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αρνητικά (58,7% αρνητικά και 12,4% μάλλον αρνητικά) κρίνει το ενδεχόμενο επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού στην πολιτική σκηνή.

Πηγή: protagon.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ask Alexis»: Backstage από την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Τσίπρα με τα μέλη της ΕΛΑΣ – «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ»
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε στιγμιότυπα από τον ανοιχτό διάλογο, μίλησε για «νέο τρόπο λειτουργίας» και έθεσε στο επίκεντρο τη συμμετοχή και τη συνδιαμόρφωση
Αλέξης Τσίπρας
«Συλλογική ηγεσία» μέχρι τις εκλογές εισηγείται ο Νίκος Παππάς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Πρώτιστη ανάγκη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων»
Ο πρώην υπουργός κηρύσσει το τέλος της απόφασης συνεργασίας με την ΕΛΑΣ, στρέφει τα πυρά του στις «ατομικές μετακινήσεις» στελεχών και ζητεί την επιστροφή των βουλευτικών εδρών από όσους επιλέγουν διαφορετική πολιτική πορεία.
Νίκος Παππάς
ΠΑΣΟΚ: Τέταρτο σποτ για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Χαμένη ευκαιρία για φθηνό ρεύμα και αποθήκευση ενέργειας»
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «ιστορική χαμένη ευκαιρία», υποστηρίζοντας ότι οι πόροι δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Ο Παύλος Πολάκης δεν κατεβαίνει υποψήφιος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για δύο υποψηφιότητες»
Ο βουλευτής Χανίων δεν θα διεκδικήσει την προεδρία, καθώς οι συσχετισμοί γέρνουν υπέρ της Ρένας Δούρου - Αύριο η ψηφοφορία για τους 13 εναπομείναντες βουλευτές
Παύλος Πολάκης
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
27
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καριπίδης αποδέχεται την έδρα Κόκκαλη, αλλά κρατά κλειστά τα χαρτιά του – «Θα ορκιστώ και μετά θα δω»
Ο πρώτος επιλαχών στη Λάρισα δηλώνει ότι θα αναλάβει το βουλευτικό αξίωμα, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για την πολιτική του πορεία - Στους 13 βουλευτές η Κοινοβουλευτική Ομάδα, εν μέσω νέου κύματος αποχωρήσεων
Ιωάννης Καριπίδης
Δωρεά 160 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες για ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΕΜΠ – Μητσοτάκης: «Τέλος στην ιστορική ανορθογραφία των καταλήψεων»
Χρηματοδοτείται η ανακαίνιση πανεπιστημιακών υποδομών και φοιτητικών εστιών - «Ανατέλλει μια καινούργια μέρα για τα δημόσια πανεπιστήμια», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης, Σύσκεψη στο Μαξίμου