Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Στις 9,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ και Τσίπρα – Τρίτο το ΠΑΣΟΚ και τέταρτη η Καρυστιανού

Από που αντλούν ψηφοφόρους τα κόμμα Τσίπρα και Καρυστιανού - Επτά κόμμα εξασφαλίζουν θέση στην επόμενη Βουλή και δυο βρίσκονται κοντά στο όριο του 3%
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα είναι δεύτερο κόμμα στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco και μάλιστα με μονοψήφια διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη με 23,3% ενώ ακολουθεί η ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα με 14,2%, το ΠΑΣΟΚ με 10,3% και η «Ελπίδα για την Δημοκρατία» της Μαρίας Καρυστιανου με 8,1%,

Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει ποσοστό 6,6%, το ΚΚΕ 6,2%, ενώ σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας με 3,6%.

Η Φωνή Λογικής έχει ποσοστό 2,9%, το ΜέΡΑ25 2,8% και διεκδικούν και τα δυο την είσοδό τους στη Βουλή.

Αντίθετα πολύ χαμηλά ποσοστά για τη Νίκη με 1,3%, το ΣΥΡΙΖΑ που πλέον εμφανίζεται με ποσοστό 1,1% και οι Δημοκράτες με 0.9%

Οι αναποφάσιστοι είναι στο 16%, ενώ άλλο κόμμα λέει το 2,2%.

dimoskopisi alco

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αντλεί τις ψήφους του κυρίως από την Αριστερά και συγκεκριμένα κατά 62% από τον ΣΥΡΙΖΑ που εξαϋλώνεται και κατά 9% από το ΚΚΕ, καθώς και κατά 7% από την Πλεύση Ελευθερίας. Από το ΠΑΣΟΚ αντλεί ένα 6% ενώ από ΝΔ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση 2%.

Όσον αφορά το πολιτικό πρόσημο των ψηφοφόρων το 42% είναι κεντροαριστεροί, το 36% αριστεροί, το 9% κεντρώοι, το 9 % τίποτα και το 3% κεντροδεξιοί.  

dimoskopisi alco dimoskopisi alco

Το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού αντλεί ψηφοφόρους στο εντυπωσιακό ποσοστό του 25% από αυτούς που δηλώνουν άλλο κόμμα, κατά 24% από τη Νίκη, κατά 7% από τον ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25, κατά 6% από τη ΝΔ ενώ χαμηλά είναι τα ποσοστά από τα υπόλοιπα κόμματα.

Από τους ψηφοφόρους του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» το 20% δηλώνουν δεξιοί, το 18% κεντροαριστεροί, το 16% κεντρώοι, το 15% κεντροδεξιοί, το 4% αριστεροί, ενώ ένα 20% λέει τίποτα. 

dimoskopisi alco dimoskopisi alco

Όσον αφορά τις πρώτες εντυπώσεις από τα νέα κόμματα τα ποσοστά είναι τα ακόλουθα

dimoskopisi alco

Για το ποιος αρχηγός αντιλαμβάνεται καλύτερα τα προβλήματα της κοινωνίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ποσοστό 23% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 12% ενώ όλοι οι υπόλοιποι καταγράφουν μονοψήφια νούμερα.

dimoskopisi alco

Οι πολίτες θεωρούν πως τα κόμμα Τσίπρα και Καρυστιανού αποτελούν εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης κατά 25% και 10% αντίστοιχα.

dimoskopisi alco dimoskopisi alco

Οι επιδόσεις της κυβέρνησης κινούνται σε χαμηλά επίπεδα σύμφωνα με την παρακάτω κάρτα.

dimoskopisi alco dimoskopisi alco

Τέλος οι πολίτες εμφανίζονται αντίθετοι με την αποφυλάκιση του αρχηγού της 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες βολές Πλακιά κατά Κυρανάκη για τα Τέμπη και το «παράνομο φορτίο»: «Μάλλον είστε αδιάβαστος»
Ο πατέρας της Χρυσής και της Θωμαΐδος αλλά και θείος της Αναστασιας -Μαρίας, που έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, ζητά απαντήσεις για το «άγνωστο πτητικό καύσιμο»
Νίκος Πλακιάς