Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Αποκαλυπτικά ευρήματα, για κορονοϊό, μεταναστευτικό και πρόθεση ψήφου

Δημοσκόπηση: Αποκαλυπτικά ευρήματα, για κορονοϊό, μεταναστευτικό και πρόθεση ψήφου

Το μεταναστευτικό, ο κορονοϊός, η πρόθεση ψήφου, η μάχη μεταξύ Μητσοτάκη-Τσίπρα, αλλά το μέχρι τώρα κυβερνητικό έργο κυριαρχούν σε νέα δημοσκόπηση που έρχεται φως.

Το 79% των ερωτηθέντων θεωρεί επαρκή την ενημέρωση για τον κορονοϊό, σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού Open.

Επίσης το 74% συνολικά δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης σε Εβρο και Αιγαίο.

Στην ερώτηση αν θα αποδέχονταν τη δημιουργία κλειστού κέντρου στην περιοχή τους το 60% απαντά αρνητικά.

Στην ερώτηση για το ποια είναι η γνώμη των πολιτών για τους αρχηγούς των κομμάτων, ο πρωθυπουργός συγκέντρωσε 50% στις θετικές γνώμες έναντι 39% των αρνητικών. Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει ένα αντίστροφο αποτέλεσμα με τις αρνητικές γνώμες να βρίσκονται στο 64% και τις θετικές στο 24%.

Οσον αφορά για το ποιος είναι πιο αποτελεσματικός πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 46% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 33,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ποσοστό 21,5%.

Η ψαλίδα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα όπου το κυβερνών κόμμα έχει 37% και αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης 23,7%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται με 6,1%, το ΚΙΝΑΛ ακολουθούν ΚΚΕ με 5,6% και με 5,2% η Ελληνική Λύση. Στο όριο η Χρυσή Αυγή με 3%, ενώ η Ελληνική Λύση έχει 2,3%.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις