Πολιτική

Δημοσκόπηση: Εμβόλια, παρενέργειες και διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Μια νέα δημοσκόπηση βλέπει το «φως» της δημοσιότητας, από την Interview για τη ΒΕΡΓΙΝΑ TV και διενεργήθηκε το διάστημα 11 έως 17 Μαΐου 2021, σε πανελλαδικό δείγμα 1.405 ατόμων.

Η δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 15,5 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία, ένα ποσοστό που επιβεβαιώνει την σταθερή πρωτιά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόθεση ψήφου, ενώ ενδιαφέροντα είναι και τα ευρήματα της έρευνας για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού.

Η πρόθεση ψήφου

Πιο αναλυτικά, η εικόνα της πρόθεσης ψήφου διαμορφώνεται ως εξής:

  • ΝΔ 37%
  • ΣΥΡΙΖΑ 21.5%
  • ΚΙΝΑΛ 7.1%
  • ΚΚΕ 5.6%
  • Ελληνική Λύση 5.1%
  • και ΜέΡΑ25 3.7%.
  • Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 8.1%.

dimoskopisi vergina

Μητσοτάκης λέει το 50% για καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται μπροστά στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, καθώς συγκεντρώνει το 50% των απαντήσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο 22%, ενώ «κανέναν» απαντά το 28%.

dimoskopisi vergina

Οι… βαθμοί των υπουργών

Στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των υπουργών, η κατάταξη σύμφωνα με τους ερωτηθέντες είναι οι: Β. Κικίλιας (7.4), Ν. Παναγιωτόπουλος (7.3), και Α. Γεωργιάδης (7.1) κι ακολουθούν ο Μ. Βορίδης (6.7), ο Μ. Χρυσοχοΐδης (6.5), ο Χ. Θεοχάρης (6.0), ο Ν. Μηταράκης (5.9) και η Ν. Κεραμέως (5.8).

dimoskopisi vergina

Φάκελος εμβόλιο

Παράλληλα, το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει ήδη εμβολιαστεί κι ένα 24% έχει προγραμματισμένο ραντεβού ενώ μόνο το 26% φαίνεται ότι δε θα εμβολιαστεί ή εμφανίζεται επιφυλακτικό.

dimoskopisi vergina

Οι πολίτες δείχνουν ικανοποίηση από τη διαδικασία εμβολιασμού (ραντεβού, προσωπικό, οργάνωση) σε 95%.

δημοσκόπηση

Πόσοι είχαν παρενέργειες;

Εξ όσων εμβολιάστηκαν, το 70% δηλώνει ότι δεν εμφάνισε καθόλου παρενέργειες.

dimoskopisi vergina

Υπέρ της θέσπισης του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού εμφανίζεται το 66% των ερωτηθέντων καθώς και της άρσης της πατέντας των εμβολίων (58%).

δημοσκόπηση

δημοσκόπηση

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»