Πολιτική

Δημοσκόπηση: Κυρίαρχη η ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία – Ψηλά ο Τζιτζικώστας

Πολύ υψηλά ποσοστά συγκεντρώνει η ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του Politic.gr.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 33,2% της προτίμησης του εκλογικού σώματος στην Κεντρική Μακεδονία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει το 17,6% της προτίμησης των ερωτηθέντων.

Τρίτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, με ποσοστό 8,7%.

Ψηλά ο Τζιτζικώστας 

Όσον αφορά στον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, η έρευνα της Palmos Analysis τον εμφανίζει κυρίαρχο σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Στο ερώτημα «τι εικόνα έχετε για τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας», το 70% των ερωτηθέντων απάντησε «θετική ή μάλλον θετική» γνώμη, με την αρνητική ή μάλλον αρνητική να κυμαίνεται στο 21,9%.

Στο ερώτημα «πόσο ικανοποιημένοι είστε από το έργο της Περιφέρειας» το 46% απαντά «πολύ/αρκετά, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η διεισδυτικότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τον κρίνουν θετικά το 54% όσων ψήφισαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις για το που θέλουν να συνεχίσει στην πολιτική ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το 43% των απαντήσεων να επιθυμεί την παραμονή του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μόλις 10% τον θέλει στο Κοινοβούλιο ως Βουλευτή, ένα 7% ως μέλος της Κυβέρνησης και 1% ως Ευρωβουλευτή.

dimoskopisi dimoskopisi dimoskopisi dimoskopisi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στα άκρα η κόντρα Γεωργιάδη και ΠΑΣΟΚ: «Η συμπεριφορά του είναι σύμφυτη με την αλαζονεία και τον καθεστωτισμό της διακυβέρνησης Μητσοτάκη»
Η  Χαρ.Τρικούπη ανεβάζει κι άλλο τους τόνους μετά την επίθεση του υπουργού Υγείας στον Ν. Ανδρουλάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «Σάντσο Πάντσα κατά των διεφθαρμένων» και «ψεύτη, φαρισαίο, υποκριτή»
Ανδρουλάκης, Χρυσοχοϊδης, Ανδρουλάκης
Μαρινάκης για το beef Οικονόμου – Σκέρτσου σχετικά με τις «πελατειακές σχέσεις» ψηφοφόρων και βουλευτών: Εγώ είμαι υπέρ του σταυρού προτίμησης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να χαμηλώσει τους τόνους, απορρίπτοντας το «τσουβάλιασμα» και επιμένοντας ότι η διαίρεση στο εσωτερικό της ΚΟ δεν προσφέρει τίποτα
Οικονόμου, Μαρινάκης, Σκέρτσος