Πολιτική

Δημοσκόπηση: Κυρίαρχη η ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία – Ψηλά ο Τζιτζικώστας

Πολύ υψηλά ποσοστά συγκεντρώνει η ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του Politic.gr.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 33,2% της προτίμησης του εκλογικού σώματος στην Κεντρική Μακεδονία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει το 17,6% της προτίμησης των ερωτηθέντων.

Τρίτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, με ποσοστό 8,7%.

Ψηλά ο Τζιτζικώστας 

Όσον αφορά στον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, η έρευνα της Palmos Analysis τον εμφανίζει κυρίαρχο σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Στο ερώτημα «τι εικόνα έχετε για τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας», το 70% των ερωτηθέντων απάντησε «θετική ή μάλλον θετική» γνώμη, με την αρνητική ή μάλλον αρνητική να κυμαίνεται στο 21,9%.

Στο ερώτημα «πόσο ικανοποιημένοι είστε από το έργο της Περιφέρειας» το 46% απαντά «πολύ/αρκετά, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η διεισδυτικότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τον κρίνουν θετικά το 54% όσων ψήφισαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις για το που θέλουν να συνεχίσει στην πολιτική ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το 43% των απαντήσεων να επιθυμεί την παραμονή του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μόλις 10% τον θέλει στο Κοινοβούλιο ως Βουλευτή, ένα 7% ως μέλος της Κυβέρνησης και 1% ως Ευρωβουλευτή.

dimoskopisi dimoskopisi dimoskopisi dimoskopisi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παναγιώτης Λαφαζάνης για το βιβλίο Τσίπρα: Είναι πολιτική αυτοκτονία, σκέψη πολιτικού βρυκόλακα να τα βάζει με όλους και να βγάζει λάδι τον εαυτό του
«Τον Αλέξη Τσίπρα το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η πρωθυπουργική καρέκλα. Τίποτα άλλο. Ήταν κυνικός και αδίστακτος. Εγώ τον έβλεπα και φοβόμουν»
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Μόσχα το 2015
6
Νίκος Μωραΐτης: Απόλυτα συμβατή με τη μεγαλομανία Κασσελάκη η φράση «πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου στο Μαξίμου»
«Δεν πειράζει, ας φύγουν, το θέμα είναι ότι έχουμε ένα μεγάλο asset, έχουμε έναν Πρόεδρο ο οποίος μπορεί να αφήσει αποτύπωμα στην Ελλάδα εν δυνάμει μεγαλύτερο και από του Ανδρέα Παπανδρέου, έτσι δεν είναι;»
Ο Νίκος Μωραΐτης 5
Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τις γυναίκες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο μνημείο της Κυριακής Γρίβα: Έχουμε να κάνουμε πολλά για τη βία κατά των γυναίκων
«Έχουμε να κάνουμε πολλά και πρέπει να τα κάνουμε τώρα για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πληγή, που υπάρχει και στην ελληνική κοινωνία»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο μνημείο της Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους 10
Πάνος Καμμένος για το βιβλίο Τσίπρα: Κατάλαβε ότι ο σκοπός μας ήταν κοινός για να γλιτώσουμε το αιματοκύλισμα στη χώρα
«Ο Τσίπρας στις κρίσιμες στιγμές πήρε τις σωστές αποφάσεις. Έστρεψε τη χώρα στις ΗΠΑ, μας βοήθησε ο Ολάντ και δεν πέρασε το σχέδιο του Σόιμπλε» είπε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξή του
Ο Πάνος Καμμένος
18