Πολιτική

Δημοσκόπηση: Κυρίαρχη η ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία – Ψηλά ο Τζιτζικώστας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πολύ υψηλά ποσοστά συγκεντρώνει η ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του Politic.gr.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 33,2% της προτίμησης του εκλογικού σώματος στην Κεντρική Μακεδονία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει το 17,6% της προτίμησης των ερωτηθέντων.

Τρίτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, με ποσοστό 8,7%.

Ψηλά ο Τζιτζικώστας 

Όσον αφορά στον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, η έρευνα της Palmos Analysis τον εμφανίζει κυρίαρχο σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Στο ερώτημα «τι εικόνα έχετε για τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας», το 70% των ερωτηθέντων απάντησε «θετική ή μάλλον θετική» γνώμη, με την αρνητική ή μάλλον αρνητική να κυμαίνεται στο 21,9%.

Στο ερώτημα «πόσο ικανοποιημένοι είστε από το έργο της Περιφέρειας» το 46% απαντά «πολύ/αρκετά, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η διεισδυτικότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τον κρίνουν θετικά το 54% όσων ψήφισαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις για το που θέλουν να συνεχίσει στην πολιτική ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το 43% των απαντήσεων να επιθυμεί την παραμονή του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μόλις 10% τον θέλει στο Κοινοβούλιο ως Βουλευτή, ένα 7% ως μέλος της Κυβέρνησης και 1% ως Ευρωβουλευτή.

dimoskopisi dimoskopisi dimoskopisi dimoskopisi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βουλή: Άγριος καβγάς μεταξύ Σοφίας Βούλτεψη και Έλενας Ακρίτα – «Δεν θα μου μιλάτε εμένα για Χούντες», «θα τα κρεμάσουμε στα μανταλάκια»
Αιτία για την ένταση, η τήρηση του χρόνου ομιλίας και ο κανονισμός της Βουλής με τη βουλευτή της ΝΔ και τη συνάδελφό της του ΣΥΡΙΖΑ να ανταλλάσσουν κατηγορίες
Σοφία Βούλτεψη, Έλενα Ακρίτα 9
Πηγές Προεδρίας της Δημοκρατίας για Γκιλφόιλ: «Δεν υπάρχει πρωτόκολλο ή υποχρέωση για αποχαιρετιστήρια συνάντηση απερχόμενων πρέσβεων»
«Η αποχώρηση πρέσβη δεν είναι αντίστοιχη της κατάθεσης διαπιστευτηρίων κατά την έλευσή του - Κάποιοι πρέσβεις που αποχωρούν, αν θέλουν, ζητούν ακρόαση από την Προεδρία για να αποχαιρετήσουν τον Πρόεδρο»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Η νομοθετική διάταξη δεν αφορά τους μετανάστες που κοιμούνται στα διαμερίσματα αλλά τους ιδιοκτήτες και τους μισθωτές
«Η νομοθετική ρύθμιση αφορά αυτόν που κάνει τη μίσθωση, τον ιδιοκτήτη και τον μισθωτή, που νοικιάζει το διαμέρισμα και το μετατρέπει σε υπνωτήριο. Δεν θα πάμε να συλλάβουμε αυτούς που κοιμούνται σε αυτά»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Κυβερνητικές πηγές: Στη σωστή κατεύθυνση τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής των 27 για τις τιμές της ενέργειας
Τα συμπεράσματα κινούνται προς την κατεύθυνση που υποστήριξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρώντας στο ευρωπαϊκό τραπέζι την ανάγκη για πρόσθετες παρεμβάσεις
Κυβερνητικές πηγές: Στη σωστή κατεύθυνση τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής των 27 για τις τιμές της ενέργειας 30