Πολιτική

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Εννιά στους δέκα βλέπουν πολιτικές ευθύνες στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Στο 29,8% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου

Η ΝΔ προηγείται με 15,9 μονάδες του ΠΑΣΟΚ με την Πλεύση Ελευθερίας να παραμένει στην τρίτη θέση - Εννιακοματική η επόμενη βουλή

Πολιτικές ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων βλέπουν οι πολίτες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Παράλληλα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24 οι πολίτες θεωρούν πως ήταν πολιτικά αναγκαίες οι παραιτήσεις των υπουργών, ενώ στο πολιτικό σκέλος της έρευνας η ΝΔ διατηρεί ξεκάθαρο προβάδισμα 15.9% από το ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικότερα στην ερώτηση για το αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕ το 92,8% λέει ναι και μάλλον ναι ενώ μόλις το 5,2% όχι και μάλλον όχι.

dimoskopisi opinion poll

Όσο για το ποιοι έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ το 51,6% λέει πως όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν αναλογικά ευθύνη, το 50,3% υπουργοί/πολιτική πρόσωπα, το 16,9% διοίκηση και υπάλληλοι του οργανισμού, το 15,8% κομματάρχες και μεσάζοντες, το 10% κτηνοτρόφοι που ήθελαν παράνομες επιδοτήσεις και το 2,4% επιχειρήσεις/τεχνικοί σύμβουλοι.

dimoskopisi opinion poll dimoskopisi opinion poll

Στο ερώτημα για το τι πιστεύετε πως φταίει για την ύπαρξη παρανομιών σε αγροτικές επιδοτήσεις το 47,5% λέει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, το 30,5% η κυβέρνηση και το 20,4% οι παθογένειες του κράτους.

dimoskopisi opinion poll

Οι πολίτες επίσης δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι κατά 51,8% με τη σύσταση ειδικής ομάδας ελέγχου, κατά 55,2% με τη δέσμευση περί επιστροφής των χρημάτων και κατά 51,6% με την ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

dimoskopisi opinion poll

Στην ερώτηση για το αν ήταν πολιτικά αναγκαίες οι παραιτήσεις των υπουργών το 88,2% λέει ναι και το 8,2% όχι.

dimoskopisi opinion poll

Για το αν ήταν βεβιασμένες το 55,2% λέει όχι και το 38.6% ναι, ενώ στο ίδιο ερώτημα οι απαντήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι όχι από το 50,9% και ναι το 44,6%.

dimoskopisi opinion poll dimoskopisi opinion poll

Στο ερώτημα για το αν πρέπει λόγω του σκανδάλου να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές το 49,3% λέει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ το 44,6% ζητά να γίνουν πρόωρες.

dimoskopisi opinion poll

Για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ο κανένας προηγείται με 31% και ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 27,4%.

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνει ποσοστό 9,6% και ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7,1%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6,1% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 3,3%.

dimoskopisi opinion poll

dimoskopisi opinion poll dimoskopisi opinion poll

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,8% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 11,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 11,4%.

Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει ποσοστό 8,7%, το ΚΚΕ 6,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,6%, το ΜέΡΑ25 με 2,7%, η Νίκη και το Κίνημα Δημοκρατίας με 2,6%,η Φωνή Λογική με 2,2%, η Νέα Αριστερά με 1,4% και οι Σπαρτιάτες με 1%.

dimoskopisi opinion poll dimoskopisi opinion poll dimoskopisi opinion poll dimoskopisi opinion poll dimoskopisi opinion poll

Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 29,8%
ΠΑΣΟΚ 13,9%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 13,7%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 10,5%
ΚΚΕ 8%
ΣΥΡΙΖΑ 5,5%
ΜεΡΑ25 3,3%
ΝΙΚΗ 3,1%
ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 3,1%
ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 2,6%
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 1,7%
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 1,2%

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 7
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ταχύτερη η απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο»
Σε σύσκεψη για το νομοσχέδιο για την πειθαρχική δικαιοσύνη στο Δημόσιο συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Το νομοσχέδιο φέρνει επίσης αυστηροποίηση και εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8