Πολιτική

Δημοτικές εκλογές 2023 – Βόρειος Τομέας Αθηνών: Οι δήμοι που θα πάνε σε δεύτερο γύρο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στον δεύτερο γύρο θα αναδειχθούν οι επικεφαλής έξι δήμων στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, σε δύο η εκλογή από σήμερα ή την άλλη Κυριακή κρίνεται οριακά, ενώ από τον πρώτο γύρο εκλέχθηκαν οι δήμαρχοι σε τέσσερις.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψήφων στον Βόρειο Τομέα Αθηνών έως τις 23:25, στον β’ γύρο θα κριθούν οι νέες αρχές στους δήμους Πεντέλης (μεταξύ της Δήμητρας Κεχαγιά και του Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου), Λυκόβρυσης – Πεύκης (Γρηγόριος Λέων – Γιώργος Μάριος Ψυχάλης), Φιλοθέης – Ψυχικού (Δημήτρης Γαλάνης – Χαράλαμπος Μπονάτσος), Νέας Ιωνίας (Παναγιώτης Μανούρης – Δέσποινα Θωμαΐδου) και Αγίας Παρασκευής (Γιάννης Μυλωνάκης – Γιάννης Σταθόπουλος).

Την άλλη Κυριακή θα χρειαστεί να προσέλθουν στις κάλπες και οι δημότες Χολαργού – Παπάγου, όπου ο Ηλίας Αποστολόπουλος πρώτευσε με 39%, ενώ σε ντέρμπι για τρεις εξελίσσεται η δεύτερη θέση, ανάμεσα στον Δημήτρη Οικονόμου, που λαμβάνει 15,29%, τη Μαρία Σιώτου με 15,17% και τον Δημήτρη Τούτουζα με 14,65%.

Οριακά στο 43% βρίσκεται ο δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος με 42,54%, ο οποίος εάν δεν πιάσει το όριο εκλογής θα αναμετρηθεί με τον Μανώλη Παπαδημητρίου που λαμβάνει 30,69%, καθώς και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος με 42,84% ο οποίος από την πλευρά του εάν δεν εκλεγεί σήμερα θα διεκδικήσει την επανεκλογή του με αντίπαλο την Κρίστη Αγαπητού που λαμβάνει ποσοστό 25,29%.

Αντίθετα, την εκλογή τους από τον πρώτο γύρο πέτυχαν ο Βασίλης Ξυπολυτάς στην Κηφισιά με 64%, ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου στον δήμο Αμαρουσίου με 52,78%, ο Στρατός Σαραούδας στη Μεταμόρφωση με 57,08% και ο Γιάννης Πισιμίσης στον δήμο Βριλησσίων με 54,61%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: Η παραδοχή του τομεάρχη Οικονομικών της ΕΛΑΣ ήταν αρκετή για να αντιληφθούμε το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης
«Ο κ. Κουτεντάκης ανέφερε, τουλάχιστον τέσσερις φορές, ότι τα περιβόητα 7,5 δισ. είναι ετήσιες δαπάνες και όχι η κοστολόγηση του προγράμματος τετραετίας, όπως ψευδώς είχε ισχυριστεί ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη»
Παύλος Μαρινάκης
Δούρου από τη ΔΕΘ: Πρόγραμμα ανασύνταξης και κάλεσμα προοδευτικής σύγκλισης
Οικονομικές παρεμβάσεις έως 6 δισ. ευρώ, κατάργηση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επαναφορά 13ου μισθού και σύνταξης, επίθεση στην κυβέρνηση και πρόταση για μητροπολιτική διοίκηση της Θεσσαλονίκης
Ρένα Δούρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο: Οι σέλφις, τα χαμόγελα, τα «high five» και η έκπληξη στην παιδική χαρά
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα πως κανένας δεν είναι μόνος του, ακόμη και αν βρίσκεται σε ένα πολύ απομακρυσμένο σημείο της χώρας, όπως το Καστελόριζο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο
13