Πολιτική

Διπλό δημοψήφισμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν παραιτηθούν μαζικά οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

- Θα ζητήσουν να γίνει διπλό δημοψήφισμα ενάντια στο ναζισμό και στο Μνημόνιο
- Τι είπε στην βουλή ο Δημήτρης Παπαδημούλης για την Χρυσή Αυγή και το πραξικόπημα
- "Οι κινήσεις αυτές χρήζουν ιατρικής και όχι δικαστικής εξέτασης"
- "Όσοι νομίζουν, πως υπάρχει το δίλλημα Σαμαράς ή τάνκς είναι φαιδροί."
- Ηλίας Κασιδιάρης: "Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο ενάντια σε μια παράνομη κυβέρνηση".

Στη Βουλή έφτασε η συζήτηση για την διακήρυξη των εφέδρων με την οποία ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης αλλά και οι φήμες περί μαζικής παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής και των επιλαχόντων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είπε για το θέμα των εφέδρων ότι πρόκειται για γραφική κίνηση χωρίς απήχηση στην κοινωνία.
Μάλιστα πρόσθεσε: “Με σεβασμό στον Άρειο Πάγο, αυτές οι κινήσεις χρίζουν ιατρικής και όχι δικαστικής εξέτασης. Όσοι νομίζουν, κάποιοι θερμοκέφαλοι πως υπάρχει το δίλλημα Σαμαράς ή τάνκς είναι φαιδροί.”

Για τα σενάρια περι μαζικής παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είπε:

“Αν το κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει τις εκλογές σε διπλό δημοψήφισμα ενάντια στο ναζισμό και στο μνημόνιο και σε ένα σκαλοπάτι να γίνουν εθνικές εκλογές. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, είπε για την Χρυσή Αυγή αλλά εκτός από θέμα της Δικαιοσύνης και της αστυνομίας είναι και πολιτικό θέμα.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την Χρυσή Αυγή ως κουρτίνα για να κρύψει το μνημόνιο και τα νέα μέτρα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, είπε για τους εφέδρους:

“Εγώ δεν θα ασχολιόμουν με ανακοινώσεις εφέδρων. Το κοινοβούλιο δεν αξίζει να χαραμίζει κόπο και χρόνο για πράγματα που στερούνται σοβαρότητας. Είμαι πεπεισμένος πως ο Άρειος Πάγος ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά, πλην του ποινικού τους μέρους.”

Αναφερόμενος και ο κ. Βορίδης στα σενάρια παραίτησης της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής είπε: “Άκουσα τα περί παραίτησης, με στόχο εκλογές σε κινούμενες έδρες. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται ενώπιον ευθυνών της. Όχι της πολιτικής τους ιδεολογίας, όσο απεχθής κι αν είναι. Συζητάμε για τις εγκληματικές πράξεις. Απέναντι σε αυτό είναι προ των ευθυνών τους.”

Ο κ. Βορίδης είπε επίσης ότι νομίζουν ότι μεθοδεύουν συνταγματική εκτροπή, για να αναιρέσουν αυτό που ήταν η ετυμηγορία του λαού στις εκλογές. Δεν θέλω να ακούω πως θα αξιοποιηθεί μια συνταγματική εκτροπή από κανέναν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής δήλωσε:

“Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πολιτικά την Χρυσή Αυγή, γι΄ αυτό και χρησιμοποιεί παράνομες μεθοδεύσεις, υπερκοριούς που παρακολουθούν βουλευτές, ψευδομάρτυρες που δεν έχουν όνομα και στοιχεία. Ο ελληνικός λαός δεν πιστεύει πλέον την προπαγάνδα των καναλιών, είμαστε εδώ, θα μεταχειριστούμε κάθε νόμιμο μέσο για να περιφρουρήσουμε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας. Κάθε νόμιμο μέσο ενάντια σε μια παράνομη κυβέρνηση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλα τα ονόματα των ψυχιάτρων που έχουν υπογράψει πιστοποιητικά για άδειες οπλοφορίας

Το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί! Οι διακηρύξεις για πραξικόπημα από Εφέδρους και ο συναγερμός που σήμανε στον Άρειο Πάγο

Διαδραστικός χάρτης με τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ

Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Η Χρυσή Αυγή σκοτώνει – Η Ευρώπη πρέπει να προστατέψει την Ελλάδα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση για τον ελληνικό σιδηρόδρομο
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Σωκράτης Φάμελλος για τη μήνυση από την Ομάδα Αλήθειας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί νοικοκύρης»
«Η μήνυση εναντίον μου, που προανήγγειλε η Ομάδας Αλήθειας, ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1