Πολιτική

Διπλωματικές πηγές για Ρηματική Διακοίνωση της Αιγύπτου: Κατατέθηκε στις 27 Ιουλίου

Σημειώνεται πως την Τετάρτη (06.08.2025) η Ελλάδα χαρακτήρισε αναμενόμενη τη Ρηματική Διακοίνωση

Στις 27 Ιουλίου κατατέθηκε στην ελληνική πρεσβεία η Ρηματικής Διακοίνωσης της Αιγύπτου διευκρινίζουν διπλωματικές πηγές.

Συγκεκριμένα διπλωματικές πηγές σημειώνουν: «Η Ρηματική Διακοίνωση της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου της 8ης Ιουλίου 2025, η οποία αναφέρεται στον ελληνικό Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό, κατατέθηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο στις 27 Ιουλίου 2025».

Σημειώνεται πως την Τετάρτη (06.08.2025) η Ελλάδα χαρακτήρισε αναμενόμενη τη Ρηματική Διακοίνωση, την οποία εξέδωσε η Αίγυπτος όπου αναφέρεται στον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό (ΘΧΣ) και αποτύπωσε για πρώτη φορά σε χάρτη η χώρα μας στις 16 Απριλίου.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Λάνα Ζωχιού, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη Ρηματική Διακοίνωση που δημοσιοποίησε η Αίγυπτος για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό:

«Πρόκειται για αναμενόμενη αντίδραση γειτονικού κράτους, μέσω συνήθους διπλωματικής αλληλογραφίας, με το οποίο εκκρεμεί οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, όπως είναι η Αίγυπτος. Αυτό άλλωστε ρητά αναφέρεται στον χάρτη ότι δηλαδή στα τμήματα, στα οποία δεν έχει υπάρξει διμερής οριοθέτηση, αναφέρονται τα δυνητικά όρια, σύμφωνα με τη μέση γραμμή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θάνος Πλεύρης: «Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως 5 χρόνια όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα»
Ο υπουργός τόνισε πως μετά την αναστολή ασύλου που αποφασίστηκε μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές - Αποκάλυψε πως οι μετανάστες ενημερώνονταν με SMS για το «ασφαλές κανάλι της Κρήτης»
Θάνος Πλεύρης 1
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει 420 παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας – Όλα όσα περιλαμβάνει το Σχέδιο
Στόχος του πρωθυπουργού οι στοχευμένες δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές, τουρισμό, ενέργεια και παραγωγή σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία
Κυριάκος Μητσοτάκης 1
ΟΠΕΚΕΠΕ – Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου μετά την παραίτησή της από τη θέση Συνονίστριας Κοινοτικών Πόρων της ΝΔ: Δεν μας έχει ενοχλήσει καμία Αρχή
«Την Φεράρι την έχει αγοράσει ο σύντροφός μου από το 2004 και δεν την έχουμε κρύψει. Κάθε προσπάθεια να μας δυσφημήσουν είναι απορριπτέα και άδικη»
Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου
50