Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

«Δίχτυα» ΣΥΡΙΖΑ στο… παλαιό ΠΑΣΟΚ – Η οργή Γεννηματά και η «δέσμευση» Παπανδρέου

«Δίχτυα» ΣΥΡΙΖΑ στο… παλαιό ΠΑΣΟΚ – Η οργή Γεννηματά και η «δέσμευση» Παπανδρέου
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στο σημείο μηδέν βρίσκονται πλέον οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα της Φώφης Γεννηματά καθώς μετά την υπουργοποίηση των δυο στελεχών που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ – του Θάνου Μωραΐτη και του Άγγελου Τόλκα – αναμένονται άλλες δυο εκδηλώσεις οι οποίες θα πυροδοτήσουν νέες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα δυο κόμματα.

Την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί να δοθεί συνέντευξη τύπου από τα στελέχη που είχαν διοργανώσει την εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής (υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών) όπου εκεί αναμένεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένες δράσεις στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ ως προοδευτικού πόλου απέναντι στο «μαύρο μέτωπο» της δεξιάς. Ανάμεσα στους θα βρίσκονται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος, ο ομότιμος καθηγητής στο LSE Νίκος Μουζέλης, ο Σωτήρης Βαλτέν, ο Ηλίας Νικολακόπουλος και πολλά άλλα στελέχη από την ΔΗΜΑΡ.

Οι πληροφορίες λένε ότι στην εκδήλωση αναμένονται εκπλήξεις καθώς δεν αποκλείεται να παραβρεθούν και να χαιρετίσουν την όλη διαδικασία στελέχη που προέρχονται από το παλαιό ΠΑΣΟΚ.

Την μεγαλύτερη αναταραχή αναμένεται ωστόσο να προκαλέσει η εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Μαρτίου. Σε αυτή θα παρευρεθεί ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Ούντο Μπούλμαν, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που κάνουν οι ευρωσοσιαλιστές προκειμένου να προωθήσουν την προοδευτική συνεργασία ενόψει των ευρωεκλογών.

Στην εκδήλωση αυτή ομιλητές θα είναι ο ίδιος ο κ. Μπούλμαν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, η Λούκα Κατσέλη ενώ δεν αποκλείεται να παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός.

Παρά το γεγονός ωστόσο ότι το θέμα έχει να κάνει με τις προοδευτικές συνεργασίες, το Κίνημα Αλλαγής έχει αποφασίσει να μην παραστεί στην εκδήλωση. Τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης αρνήθηκαν να μετέχουν στο πάνελ της εκδήλωσης, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται και πάλι για μια κίνηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που στόχο έχει την προσέγγιση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

Οι πληροφορίες λένε ότι στην εκδήλωση αναμένεται να παραστεί ο Γιώργος Παπανδρέου –ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς- παρά το γεγονός ότι η Χαριλάου Τρικούπη διαρρέει ότι έχει δεσμευθεί στην Φώφη Γεννηματά ότι δεν θα πάει στην εκδήλωση. Όπως άφηναν μάλιστα να εννοηθεί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, στην περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός παραστεί τότε θα πρέπει να επανεξεταστεί η συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στο ΚΙΝΑΛ.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Εν τω μεταξύ χθες ο υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναρδάκης εκνεύρισε ακόμα περισσότερο τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη προβλέποντας ότι θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από το κόμμα της Φώφης Γεννηματά.

Θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛ” είπε ο υπουργός Επικρατείας και τόνισε: “Θα υπάρξουν ρήγματα. Το ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί ακόμη και στην κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση, είναι η πολιτική μου εκτίμηση αυτή, ότι θα δυσκολευτεί να μπει στη Βουλή. Θα επαναφέρουμε κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για τη δημιουργία μίας προγραμματικής σύγκλισης στη μετεκλογική εποχή. Θα απευθύνουμε πρόσκληση και προς την κα Φ. Γεννηματά και προς τον Στ. Θεοδωράκη. Κάνουμε πολιτική ανοιχτών θυρών“, είπε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις