Πολιτική

ΔΝΤ: Έχουμε πρόοδο αλλά… δε σας λέμε πού!

Παρόλο που έχει υπάρξει πρόοδος σε κάποιες σημαντικές περιοχές παραμένουν σοβαρές διαφορές με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση. Αυτό ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέφρι Ράις, μιλώντας στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους.

Ο κ. Ράις αρκέστηκε μόνο σε μία δήλωση για την Ελλάδα αποφεύγοντας ν΄ απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις.

Στη δήλωση του επισημαίνει ότι «έχει υπάρξει πρόοδος σε κάποιες σημαντικές περιοχές και την καλωσορίζουμε. Ωστόσο, οι διαφορές παραμένουν σε σημαντικές περιοχές. Δεν θα σχολιάσω σε ποιες. Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε υποθέσεις για το πότε θα επιτευχτεί συμφωνία. Ακόμη απαιτείται πολύ δουλεία να γίνει».

Ερωτηθείς για το εάν αναφέρεται στο staff level agreement ή στο συνολικό πρόγραμμα του ΔΝΤ με την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Ταμείου ξεκαθάρισε πως αναφέρεται στις εν εξελίξει συζητήσεις.

Ερωτηθείς για το ελληνικό χρέος και για τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι το ελληνικό χρέος θα πρέπει να καταστεί βιώσιμο και πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να μειωθεί τόσο σε όρους εξυπηρέτησης του όσο και συνολικά ως μέγεθος, ο Τζ. Ράις είπε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επέλθει ελάφρυνση του χρέους και πως το ΔΝΤ δεν ζητά «κούρεμα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χατζηδάκης σε Ανδρουλάκη για εκλογές: Προσέξτε, γιατί τα αιτήματα καμιά φορά γίνονται δεκτά
Η ατάκα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αναζωπύρωσε τη σχετική συζήτηση στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, με κάποιους να μην αποκλείουν τις πρόωρες κάλπες ως σενάριο διαχείρισης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κωστής Χατζηδάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 7
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη για υποκλοπές: «Θέλει να κερδίσει χρόνο για να διαχειριστεί τον εκβιασμό»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής για την αναβολή της προ ημερησίας συζήτησης και ζητά εκλογές με φόντο τις εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Νίκος Ανδρουλάκης
Γιώργος Φλωρίδης: Αυτεπάγγελτη δικογραφία για κακούργημα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τα βίντεο μέσα από τη δίκη
Ο Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε και στον Νίκο Κωνσταντόπουλο λέγοντας πως: «Θέλω να πω ότι επιστρατεύτηκε για να συμβάλλει στο να δημιουργηθούν εμπόδια για τη διεξαγωγή της δίκης
Ο Γιώργος Φλωρίδης 62