Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

ΔΝΤ και Ντάισελμπλουμ τρομάζουν το Μέγαρο Μαξίμου

ΔΝΤ και Ντάισελμπλουμ τρομάζουν το Μέγαρο Μαξίμου

Η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό είναι σε πλήρη εξέλιξη με το Μέγαρο Μαξίμου να τρέμει μία εμπλοκή από την πλευρά του ΔΝΤ, το οποίο έχει και την πιο σκληρή στάση στο θέμα των συντάξεων και της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ευρωπαίους που ανήκουν στο κουαρτέτο, υπάρχει μία καταρχήν θετική προσέγγιση στην ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό, αλλά όλοι φοβούνται το ρόλο του ΔΝΤ και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως το ΔΝΤ θα επιλέξει μία σκληρή στάση για να μην εμπλακεί στο νέο ελληνικό πρόγραμμα και να έχει το ρόλο του παρατηρητή.

Ωστόσο, αυτό αναμένεται να προσκρούσει στους Γερμανούς, οι οποίοι διακαώς επιθυμούν το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση θα ήθελε να απεμπλακεί το ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις.

Επιπλέον ανησυχία προκάλεσε στο Μαξίμου και η δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δήλωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ.

Αυτό όμως που θορύβησε περισσότερο από όλα το Μαξίμου ήταν η δήλωση του κ. Ντάισελμπλουμ πως η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να διαρκέσει μήνες και όχι εβδομάδες. Η κυβέρνηση γνωρίζει πως όσο δεν ολοκληρώνεται η πρώτη αξιολόγηση θα είναι με την πλάτη στον τοίχο σε όποιες πιέσεις έρχονται από τους δανειστές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε